Αντιδράσεις μελισσοπαραγωγών για το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο
Αντιδράσεις μελισσοπαραγωγών για το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση ,Κυριάκο Βελόπουλο, σχετικά με το θέμα «Αντιδράσεις μελισσοπαραγωγών για το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους μελισσοκόμους η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία καθιερώνεται το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο. Σε ανακοίνωση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού τονίζεται ότι, υπεγράφη η σχετική απόφαση, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση επί του κειμένου. Μελετώντας το κείμενο, διαπιστώνεται ότι, δεν λαμβάνονται υπόψιν οι βασικές θέσεις του κλάδου και ότι, αν τυχόν εφαρμοστεί ως έχει, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική μελισσοκομία.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να ανακαλέσετε την ως άνω απόφασή σας και να προβείτε σε εκτενή διαβούλευση με τους συλλογικούς φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο των μελισσοκόμων, προκειμένου να καταρτιστεί νέα ορθότερη αντίστοιχη, που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ειδικές πρόνοιες, τις οποίες επισημαίνουν οι μελισσοκόμοι, προς αποφυγή προβλημάτων και αδιεξόδων στη μελισσοκομία;
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις