Οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους των Ιωαννίνων για την αγορά ζωοτροφών
Οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους των Ιωαννίνων για την αγορά ζωοτροφών

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας, έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή  σχετικά με το θέμα «Οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους των Ιωαννίνων για την αγορά ζωοτροφών». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

 

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κτηνοτρόφους της Ηπείρου και σύμφωνα με επιστολή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων - «Ένωση Αγροτών» (http://www.enosiagroton.gr/blog/news-1/594-times zootropon), αιτούνται οι κτηνο- τρόφοι των Ιωαννίνων την είσπραξη των απλήρωτων ενισχύσεων που δικαιούνται. Ως γνωστόν, οι τιμές των ζωοτροφών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με συνέπεια, οι κτηνοτρόφοι να έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση. Σε αυτό συνέτεινε και το γεγονός της αδικαιολόγητης μη καταβολής, μέχρι σήμερα, του συνόλου των επιδοτήσεων, του έτους 2020, που δικαιούνται. Επιπρόσθετα, αιτούνται ένα είδος οικονομικής ενίσχυσης στην κτηνοτροφία («de minimis») για να μπορούν να αγοράσουν τις χονδροειδείς ζωοτροφές, των οποίων το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο αλωνισμός.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να καταβάλλετε άμεσα το σύνολο των επιδοτήσεων του έτους 2020 στους κτηνοτρόφους Ιωαννίνων, που δικαιούνται, προκειμένου να ανακουφιστούν οι εν λόγω παραγωγοί και να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες διαβίωσής τους αλλά και προμήθειας των απαραίτητων εφοδίων για την συνέχιση της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις