Μεϊκόπουλος: για τις μειωμένες ενισχύσεις αγροτών της Μαγνησίας
Ερώτηση Μεϊκόπουλου για τις μειωμένες ενισχύσεις αγροτών της Μαγνησίας

«Για ποιο λόγο οι ενισχύσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της Μαγνησίας καταβλήθηκαν μειωμένες κατά 5%;» ρώτησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με κατάθεση σχετικής ερώτησης ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζητώντας να επιστραφούν άμεσα τα παρακρατηθέντα ποσά.

Σύμφωνα με το κ. Μεϊκόπουλο, στις 30/06/2021 καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι ενισχύσεις για αγρότες, κτηνοτρόφους και εν γένει παραγωγούς της χώρας, οι οποίες ωστόσο για μία ακόμη φορά, παρουσίασαν αδικαιολόγητες περικοπές, που για τους αγρότες της Μαγνησίας έφταναν το 5%.

«Από το 8% των ενισχύσεων που ανέμεναν, οι αγρότες τις περιοχής έλαβαν μόνο το 3%, γεγονός που τους δημιουργεί δικαιολογημένη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια, καθώς φαίνεται πως Υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ ακολουθούν την τακτική των μειωμένων ενισχύσεων που είχαν και το Δεκέμβριο του 2020», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε περικοπές των ενισχύσεων και τον Δεκέμβριο του 2020, με  βασικό επιχείρημα την εξασφάλιση των απαραίτητων ποσών για την αναδιανομή του Εθνικού Αποθέματος στο σύνολο αγροτών και κτηνοτρόφων.

Όπως επεσήμανε ωστόσο ο βουλευτής, οι περικοπές του Δεκεμβρίου ουδέποτε μέχρι σήμερα επιστράφηκαν στους αγρότες, με το Υπουργείο να συνεχίζει την τακτική των μειωμένων ενισχύσεων του Δεκεμβρίου και στις τωρινές ενισχύσεις.

«Μέσα στη δύσκολη χρονιά της πανδημίας, όπου οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα της χώρας είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και το κόστος παραγωγής να αυξάνεται συνεχώς, οι συνεχομένες περικοπές στις ενισχύσεις τους δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους», τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος και ζήτησε από τον Υπουργό να σταματήσει να περικόπτει αυθαίρετα, συστηματικά και χωρίς πειστική εξήγηση τις ενισχύσεις αγροτών και κτηνοτρόφων, χωρίς να προχωράει στον αντίποδα σε δίκαιη και αναλογική αναδιανομή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις