Οι φρουτοπαραγωγοί Δήμου Τεμπών Λάρισας θύματα των παγετών
Οι φρουτοπαραγωγοί Δήμου Τεμπών Λάρισας θύματα των παγετών

 Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα «Οι φρουτοπαραγωγοί Δήμου Τεμπών Λάρισας θύματα των παγετών». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση: 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες του Δήμου Τεμπών και σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, οι παραγωγοί βερίκοκου και ροδάκινου, του Δήμου Τεμπών, της Λάρισας επλήγησαν, εξαιτίας των συνεχιζόμενων παγετών της περασμένης Άνοιξης. Το οικονομικό πλήγμα στους εν λόγω παραγωγούς ήδη είναι εμφανές, εξαιτίας της υπερβολικής μείωσης της φετινής σοδειάς σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Ομάδα φρουτοπαραγωγών του Μακρυχωρίου, του Δήμου Τεμπών, δια του Προέδρου της, δηλώνει ότι: «…προ ημερών ολοκληρώθηκε η συγκομιδή βερίκοκου και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Από τους περσινούς 2.000 τόνους, φέτος συγκομίζουμε μετά βίας 400Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή ροδάκινων, στα οποία και εκεί οι προσδοκίες είναι χαμηλές… αναμένεται μία μείωση της τάξης του 50%. Ουσιαστικά, από τους 2.500 τόνους (που συνήθως μαζεύονται) θα είμαστε ευτυχείς αν μαζέψουμε 1.000 τόνους».

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι φρουτοπαραγωγοί του Δήμου Τεμπών, της Λάρισας, για την ελαττωμένη σοδειά τους, κατόπιν των σχετικών πληγμάτων που δέχθηκαν από τους παγετούς της περασμένης Άνοιξης;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις