Απαντήσεις ζητούν οι τευτλοπαραγωγοί για το μέλλον της εγχώριας παραγωγής ζάχαρης
Απαντήσεις ζητούν οι τευτλοπαραγωγοί για το μέλλον της εγχώριας παραγωγής ζάχαρης

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα «Απαντήσεις ζητούν οι τευτλοπαραγωγοί για το μέλλον της εγχώριας παραγωγής ζάχαρης». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση: 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το θέμα της ζάχαρης απασχόλησε σε πρόσφατη συνάντηση στη Λάρισα 30 εκπροσώπους τευτλοπαραγωγών από την Κεντρική και την Βόρεια Ελλάδα, με τους περισσότερους να εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για τις σχετικές προοπτικές ανάπτυξης του προϊόντος. Μάλιστα, στην συζήτηση εκφράστηκε η πρόταση για την αναζήτηση νομικών ενεργειών, που θα μπορούσαν να αποφέρουν κάποια οφέλη στον κλάδο, καθώς, οι διαβεβαιώσεις για αναβίωση της καλλιέργειας και της λειτουργίας των μονάδων παραγωγής ζάχαρης, εκ μέρους της Πολιτείας, ενώ ήταν σαφείς και ρητές, δεν συνέβη ποτέ να υλοποιηθούν.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε καταλλήλως, ώστε να δοθούν απαντήσεις στους τευτλοκαλλιεργητές για το πώς θα υποστηριχθεί από την αρμόδια πολιτική ηγεσία η ανάπτυξη του προϊόντος τους, στην καλλιεργητική σεζόν του 2022, καθώς, εάν τους ζητηθεί, οι ίδιοι δηλώνουν έτοιμοι να αναβιώσουν την εν λόγω καλλιέργεια;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις