Θεομηνία προκαλεί καταστροφές στην Ελασσόνα
Θεομηνία προκαλεί καταστροφές στην Ελασσόνα

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Βελόπουλο Κυριάκο σχετικά με το θέμα «Θεομηνία προκαλεί καταστροφές στην Ελασσόνα». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κτηνοτρόφους της Ελασσόνας και σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, σαρωτικό και καταστροφικό ήταν το πλήγμα που δέχτηκε στα μέσα του περασμένου Αυγούστου η περιοχή της Ελασσόνας από ισχυρότατη καταιγίδα. Συγκεκριμένα, δεκάδες κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις έμειναν, κυριολεκτικά, χωρίς στέγη, με τους θυελλώδεις ανέμους να έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους. Σημαντικότατες ζημιές, επίσης, καταγράφηκαν σε όλες τις καλλιέργειες της περιοχής, με πιο καίριο χτύπημα στις περιοχές της Δολίχης, όπως και σε Κοινότητες των πρώην Δήμων Ολύμπου και Σαρανταπόρου. Γίνεται όλο και πιο αντιληπτό ότι, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήττουν ολοένα και με εντονότερη και συχνότερη σφοδρότητα τις καλλιέργειες ανά την Επικράτεια, με τεράστιες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται ένα σταθερό «δίχτυ προστασίας» από την ελληνική Πολιτεία για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να ανακουφίσετε τους κτηνοτρόφους της Ελασσόνας, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στις κτηνοτροφικές τους Μονάδες αλλά και τους αγρότες της ως άνω περιοχής, των οποίων οι γεωργικές εγκαταστάσεις, καθώς και οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τη σφοδρότητα της έντονης κακοκαιρίας, στα μέσα του περασμένου Αυγούστου;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις