Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και επαναφορά του "αγροτικού πετρελαίου" ζητά η ΟΒΕ
Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και επαναφορά του "αγροτικού πετρελαίου" ζητά η ΟΒΕ

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση από τον Κυριάκο Βελόπουλο, σχετικά με το θέμα «Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και επαναφορά του "αγροτικού πετρελαίου" ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας ("Ο.Β.Ε.")». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

 

Από τότε που οι Κυβερνήσεις επέβαλαν αλλεπάλληλες αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (“Ε.Φ.Κ.”), συμπαρασύροντας και την αύξηση του «Φ.Π.Α.», όχι μόνο δεν εισπράχθηκαν τα προσδοκώμενα έσοδα του Κράτους, αλλά είχαμε σειρά σοβαρών παρενεργειών, όπως η καύση υλικών προς θέρμανση που επιβάρυναν το περιβάλλον, η ένταση του παραεμπορίου-λαθρεμπορίου των καυσίμων, η μείωση του μεταφορικού έργου, η μείωση της αποδοτικότητας των ενεργοβόρων τομέων της οικονομίας, η αύξηση των τιμών σε είδη εξαρτώμενα από την κατανάλωση πετρελαίου και το χειρότερο, η υπονόμευση της υγείας των πληθυσμών, που αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν θέρμανση. Εν όψει αυτής της τραγικής κατάστασης που δημιουργείται, η “Ο.Β.Ε.” επανέρχεται στο πάγιο αίτημα του κλάδου, της μείωσης του «Ε.Φ.Κ.» καυσίμων και της επαναφοράς του στα επίπεδα του 2011 (21 €/1.000 λίτρα). Επίσης, οι αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μη διαχειρήσιμο κόστος παραγωγής, το οποίο επήλθε ως συνέπεια των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, που επηρεάζουν με την σειρά τους, άμεσα, το κόστος για το αγροτικό ρεύμα και για το αγροτικό πετρέλαιο.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Προτίθεσθε να λάβετε άμεσα μέτρα και να θεσπίσετε φορολογικές απαλλαγές που θα λειτουργούν ως «δίχτυ προστασίας» υπέρ των Ελλήνων πολιτών από το επερχόμενο κύμα αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων;

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις