Έντονες βροχοπτώσεις προκαλούν ζημιές σε βαμβάκι, αμπέλια και καπνό, στα Τρίκαλα
Έντονες βροχοπτώσεις προκαλούν ζημιές σε βαμβάκι, αμπέλια και καπνό, στα Τρίκαλα

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Αντώνιο Μυλωνάκη, Βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής σχετικά με το θέμα «Έντονες βροχοπτώσεις προκαλούν ζημιές σε βαμβάκι, αμπέλια και καπνό, στα Τρίκαλα». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες των Τρικάλων και σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, επλήγησαν καλλιέργειες με βαμβάκι από έντονες βροχοπτώσεις, «καραμελοποιώντας» τον καρπό, σε έκταση 20.000 ασυγκόμιστων στρεμμάτων επί συνόλου 100.000 στρεμμάτων, καλλιεργουμένων στην Π.Ε. Τρικάλων. Επλήγησαν, επίσης, σημαντικές καλλιέργειες καπνού σε έκταση 3.500 στρεμμάτων, καθώς, είχαν συγκομιστεί μόνο «1-2 χέρια». Διάρρηξη καρπού, επιπρόσθετα, παρατηρήθηκε σε καλλιέργειες με αμπέλια, έκτασης 300 στρεμμάτων.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεται ο «ΕΛΓΑ» να επισπεύσει άμεσα τις διαδικασίες εκτίμησης των απωλειών της συγκομιδής ανά καλλιεργητή και ανά παραγωγή στην Περιφέρεια Τρικάλων, προκειμένου να αποδοθούν συντόμως οι αρμόζουσες αποζημιώσεις στο σύνολο των ως άνω πληγέντων αγροτών λόγω των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις