ΑΤΑΚ", επιλεξιμότητα & "ΚΥΑ" βοσκοτόπων έφεραν προβλήματα στην πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης
ΑΤΑΚ", επιλεξιμότητα & "ΚΥΑ" βοσκοτόπων έφεραν προβλήματα στην πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα «"ΑΤΑΚ", επιλεξιμότητα & "ΚΥΑ" βοσκοτόπων έφεραν προβλήματα στην πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Η “ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ” θέτει τρία ανοιχτά ζητήματα (διασταύρωση των “ΑΤΑΚ” της αίτησης με την “ΑΑΔΕ”, αλλαγή της επιλεξιμότητας σε μεγάλο αριθμό αγροτεμαχίων και εφαρμογή της νέας “ΚΥΑ” για την κατανομή βοσκοτόπων με βάση τα ζώα και κατανομή του εθνικού αποθέματος 2021) και ζητά την άμεση αντιμετώπισή τους, ώστε να γίνει συμπληρωματική πληρωμή της προκαταβολής, που είναι αναγκαία, πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης και της εξόφλησης του Δεκεμβρίου, άρση των αδικιών και διόρθωση των σφαλμάτων προς αποκατάσταση όσων δεν πληρώθηκαν ή οι πληρωμές τους ήταν αδικαιολόγητα μειωμένες. Για πρώτη φορά, πριν την πληρωμή δεν λειτούργησε (δεν «άνοιξε») το σύστημα των δικαιολογητικών πράξεων για προφανή λάθη και σφάλματα των αιτήσεων, ώστε να είναι η πληρωμή της 27-10-2021 καλύτερη.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

  1. Θα λάβετε άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των ως άνω σοβαρότατων προβλημάτων του αγροτικού κόσμου;

 

  1. Θα άρετε τις αδικίες και θα διορθώσετε τα σφάλματα που προέκυψαν εις βάρος όσων αγροτο-παραγωγών δεν πληρώθηκαν ή οι πληρωμές τους ήταν αδικαιολόγητα μειωμένες;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις