Αποζημίωση των πληγέντων εσπεριδοκαλλιεργητών του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων του Ν. Ηλείας
Αποζημίωση των πληγέντων εσπεριδοκαλλιεργητών του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων του Ν. Ηλείας

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα   «Αποζημίωση των πληγέντων εσπεριδοκαλλιεργητών του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων του Ν. Ηλείας» .

Κύριε Υπουργέ,

 

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται οι εσπεριδοκαλλιεργητές των δημοτικών διαμερισμάτων Μακρίσιων και Καλυβακίων του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στον Νομό Ηλείας. Σημειώνεται ότι από τις συνεχείς βροχοπτώσεις υπερχείλισε ο ποταμός Αλφειός με αποτέλεσμα τον πλημμυρισμό των παρακείμενων εσπεριδοκαλλιεργειών και το σάπισμα των καρπών (πορτοκαλιών), ενώ όσα πορτοκάλια είναι ακόμη στο δέντρο σε 10 με 15 ημέρες θα πέσουν και αυτά στο έδαφος. Σημειώνεται ότι η καταστροφή πλησιάζει το 100% της παραγωγής. Σημειώνεται ακόμη ότι υπάρχει άμεση ανάγκη καταγραφής, εκτίμησης, εξατομίκευσης των καταστροφών και άμεσης καταβολής των κονδυλίων αποζημιώσεων προς ανακούφιση των πληγέντων.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Τι πρόκειται να πράξετε ως προς την άμεση καταγραφή, εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών για την άμεση καταβολή των κονδυλίων αποζημιώσεων των πληγέντων των παραπάνω πληγεισών περιοχών;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις