Άδικες για τους αγελαδοτρόφους κρεατοπαραγωγής οι προτάσεις του ΥΠΑΑΤ για τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις
Άδικες για τους αγελαδοτρόφους κρεατοπαραγωγής οι προτάσεις του ΥΠΑΑΤ για τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο  σχετικά με το θέμα «Άδικες για τους αγελαδοτρόφους κρεατοπαραγωγής οι προτάσεις του ΥΠΑΑΤ για τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

 

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας μας επισημαίνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κονδυλίου για τις συνδεδεμένες των βοοειδών μεταφέρεται από τους αγελαδοτρόφους που έχουν ζώα αναπαραγωγής στους μεγαλοπαχυντές. Επίσης, ότι ενισχύονται τα εισαγόμενα μοσχάρια από χώρες της Ε.Ε. και τις τρίτες χώρες, δηλαδή, οι εισαγωγές και η ξένη κτηνοτροφία ενισχύεται με κονδύλια που προορίζονται για την ελληνική κτηνοτροφία. Τονίζουν ότι οι προτάσεις σας θα μειώσουν την εγχώρια παραγωγή μικρών μοσχαριών για πάχυνση και βόειου κρέατος, θα συρρικνώσουν την ελληνική κρεατοπαραγωγό αγελαδοτροφία, θα διώξουν από το επάγγελμα τους εναπομείναντες αγελαδοτρόφους κρεατοπαραγωγής και θα επιτείνουν το τεράστιο δημογραφικό και οικονομικό πρόβλημα, ιδιαίτερα των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών αλλά και της ευρύτερης ελληνικής υπαίθρου.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεσθε να προχωρήσετε άμεσα σε πλήρη αλλαγή των κατηγοριών ενισχύσεων των βοοειδών και των κονδυλίων που αντιστοιχούν σ’ αυτές;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις