Χειμάρας: Για τον Αναπτυξιακό νόμο
Χειμάρας: Για τον Αναπτυξιακό νόμο

Ομιλία του Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Yπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».

Μεταξύ άλλων ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει στην ομιλία του:

 

«Η εικόνα της Ελλάδας που κυριαρχούσε τα τελευταία έτη στο εξωτερικό, είναι μιας χώρας που εμποδίζει τις επενδύσεις, εχθρεύεται το επιχειρηματικό περιβάλλον και θέτει διαρκώς γραφειοκρατικά εμπόδια. Δεν υπήρχε συγκροτημένη στρατηγική, κάτι που αλλάζει με τον νέο Νόμο "ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ". Γίνεται συστημένη και συγκροτημένη προσπάθεια προς την αναπτυξιακή επιχειρηματική κατεύθυνση και την θεραπεία του άκαμπτου γραφειοκρατικού μοντέλου. Με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, επιτυγχάνονται ταχύτερες διαδικασίες έγκρισης, ένταξης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων, αλλά και υψηλότερα ποσοστά ενισχύσεων.

  • Αντιμετωπίζεται η γραφειοκρατία μέσω της:  
    • σύντμησης του χρόνου ανταπόκρισης των υπηρεσιών στα υποβαλλόμενα αιτήματα,
    • συμμετοχής ιδιωτών, ορκωτών ελεγκτών, μηχανικών κλπ, στις διαδικασίες αξιολόγησης και ελέγχου,
    • εισαγωγής ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, δομημένο, με σύγχρονη τεχνολογία που θα επιτρέψει την επιτάχυνση των διαδικασιών.
  • Σημαντική αύξηση των ποσοστών ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Από 45, 35 και 25%, την νέα περίοδο διαμορφώνονται σε 60, 50 και 40%, για τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις αντίστοιχαa.
  • Παραμένει το πρόβλημα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις δανειοδοτήσεις των τραπεζών. Θα πρέπει να ενισχυθεί με μεγαλύτερη ένταση η πίεση της Κυβέρνησης, για την ουσιαστική διοχέτευση των δανείων προς τις επιχειρήσεις.»
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις