Συνάντηση Διγαλάκη με τον νέο Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης για θέματα των Χανίων
Συνάντηση Διγαλάκη με τον νέο Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης για θέματα των Χανίων

Ζητήματα που αφορούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο των Χανίων έθεσε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Διγαλάκης αρχικά επισήμανε ότι η κτηνοτροφία της Κρήτης έχει ιδιαιτερότητες, καθώς αναπτύσσεται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, συνεπώς απαιτεί στήριξη, με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο, για να μπορεί να είναι βιώσιμη.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε τον κ. Γεωργαντά για θέματα, τα οποία είχε συζητήσει σε παλαιότερες συναντήσεις με τον προκάτοχό του, Σπήλιο Λιβανό, και τις πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί για την εξεύρεση λύσεων, καταθέτοντας και τα σχετικά υπομνήματα. Συγκεκριμένα:

• την πρότασή του, την οποία είχε κάνει δεκτή ο κ. Λιβανός, να μην περιλαμβάνονται μόνο μισθωτήρια με Μονές ή Δήμους στις ειδικές περιπτώσεις μονοετών μισθωτηρίων, αλλά και ιδιωτικά μισθωτήρια, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στην ανακοίνωση, με τίτλο «Διευκρινιστικές αποφάσεις του ΥπΑΑΤ μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου με τους αγρότες, για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ», την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο στις 13 Νοεμβρίου 2021.

• τις συνδυαστικές επιπτώσεις της με αρ. πρωτ.: 32153/27.05.2021 εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ και της υπό στοιχεία 1217/264725/5.10.2021 απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν δυσμενή μεταχείριση κτηνοτρόφων σε περιοχές όπως η Κρήτη και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι οι επισημάνσεις και οι προτάσεις του κ. Διγαλάκη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και σημείωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που ετέθησαν.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις