Πώληση χιλιάδων αρνιών από τη Ρουμανία
Πώληση χιλιάδων αρνιών από τη Ρουμανία

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση, τον Κυριάκο Βελόπουλο, σχετικά με το θέμα « Πώληση χιλιάδων αρνιών από τη Ρουμανία ». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση: 

Κύριε Υπουργέ,

Για εισαγωγή χιλιάδων ζωντανών αρνιών, τα περισσότερα από τα οποία σφαγιάστηκαν σε ελληνικά σφαγεία, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), διατυπώνοντας τέσσερα σχετικά ερωτήματα για τη διαχείριση της αγοράς αμνοεριφίων τις ημέρες του Πάσχα. Το βασικότερο ερώτημα που θέτουν προς την Κυβέρνηση είναι το πού διοχετεύτηκαν όλα αυτά τα αρνιά τη στιγμή που στην αγορά πουθενά δεν αναγράφονταν στις ετικέτες προέλευσης η προέλευσή τους από τη Ρουμανία. Εφόσον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έγινε εισαγωγή 65 με 70 χιλιάδων αρνιών, πώς όλοι οι έμποροι πούλησαν ελληνικό αρνί; Πώς είναι δυνατόν κρατικοί λειτουργοί να λένε δέκα μέρες πριν το Πάσχα πως η πώληση των αμνοεριφίων στα 16 ευρώ θα είναι μια λογική τιμή και ταυτόχρονα το Μ. Σάββατο οι ίδιοι να πανηγυρίζουν πως κατάφεραν τις χαμηλότερες τιμές; Πού βρέθηκαν τόσες χιλιάδες ελληνικά αμνοερίφια τα οποία πουλήθηκαν από τις υπεραγορές σε τιμή κάτω του κόστους αγοράς τους; Άραγε, ελέγχθηκε αρμοδίως όλη η εφοδιαστική αλυσίδα εμπορίας και διακίνησης των αμνοεριφίων, όπως ακριβώς ελέγχτηκαν τα κρεοπωλεία σε όλη τη χώρα από τον ΕΦΕΤ και τον ΕΛΓΟ Δήμητρας;

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Θα δοθεί απάντηση για τα ανωτέρω ερωτήματα της ΠΟΚΚ; Οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές οφείλουν και υποχρεούνται να απαντήσουν στα ανωτέρω, διότι ο κλάδος των κρεοπωλών είναι αρωγός και στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας, συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις