Καθυστέρηση εκτιμήσεως από τον "ΕΛΓΑ" των ζημιών εκ του παγετού του περασμένου Ιανουαρίου στα κηπευτικά
Καθυστέρηση εκτιμήσεως από τον "ΕΛΓΑ" των ζημιών εκ του παγετού του περασμένου Ιανουαρίου στα κηπευτικά

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση τον Χήτα Κωνσταντίνο σχετικά με το θέμα «Καθυστέρηση εκτιμήσεως από τον "ΕΛΓΑ" των ζημιών εκ του παγετού του περασμένου Ιανουαρίου στα κηπευτικά». Ακολουθεί η ερώτηση: 

Κύριε Υπουργέ,

Αγροτοπαραγωγοί μας προωθούν διαμαρτυρίες για τις καθυστερήσεις εκτιμήσεως ζημιών, που έχουν υποστεί από τον «ΕΛΓΑ». Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται ιδιαιτέρως έντονο στην παραγωγή των κηπευτικών, τα οποία έχουν μικρό χρόνο καλλιέργειας, με αποτέλεσμα, να μην καθίσταται εφικτό το να υπάρχουν μάρτυρες για την υποβολή ενστάσεων. Τον παρελθόντα Ιανουάριο, λόγω παγετού, υπήρξαν ζημίες στα κηπευτικά (άνηθος, σπανάκι, μαϊντανός κτλ.), τα οποία έχουν βιολογικό κύκλο 40-90 ημερών. Επειδή παρήλθαν έξι μήνες από τότε και οι παραγωγοί κηπευτικών δεν έλαβαν τα σχετικά πορίσματα, αναμενόμενο είναι, όταν τα εν λόγω δημοσιοποιηθούν, να μην υπάρχουν μάρτυρες για να υποβάλλουν οι θιγόμενοι ενστάσεις.

 

Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω,

 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε καταλλήλως, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση από τον «ΕΛΓΑ» στις εκτιμήσεων των ζημιών στα κηπευτικά, εκ του παγετού του περασμένου Ιανουαρίου;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις