«Ζημιές από χαλαζόπτωση σε  καλλιέργειες στην περιοχή Κουφαλίων - Ελεούσας Θεσσαλονίκης»
«Ζημιές από χαλαζόπτωση σε  καλλιέργειες στην περιοχή Κουφαλίων - Ελεούσας Θεσσαλονίκης»

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση, τον Κωνσταντίνο Χήτα σχετικά με το θέμα  «Ζημιές από χαλαζόπτωση σε  καλλιέργειες στην περιοχή Κουφαλίων - Ελεούσας Θεσσαλονίκης». Ακολουθεί η ερώτηση: 

Κύριε Υπουργέ,

 

Μια έντονη χαλαζόπτωση στις 23/06/2022 στην περιοχή Κουφαλίων – Ελεούσας διάρκειας πέντε λεπτών ήταν αρκετή να προκαλέσει ολοκληρωτικές καταστροφές σε διάφορες καλλιέργειες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αγροτών της περιοχής το χαλάζι έπληξε μια έκταση περίπου 20.000 στεμμάτων, καταστρέφοντας καλλιέργειες με βαμβάκι, καλαμπόκι, ηλιόσπορο και σκληρό σιτάρι. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι εκτιμήσεις των ζημιών και να τους δοθούν εν συνεχεία χωρίς καθυστερήσεις οι αποζημιώσεις, διότι δεν έχουν άλλες οικονομικές αντοχές για ακόμη μία καταστροφική χρόνια.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στους απαραίτητους, ενδεικτικούς και αναγκαίους ελέγχους, προκειμένου να ενεργοποιηθούν τάχιστα οι διαδικασίες αποζημίωσης των καλλιεργητών που επλήγησαν από την ως άνω χαλαζόπτωση στην περιοχή Κουφαλίων

- Ελεούσας της Θεσσαλονίκης;

 

Ο ερωτών Βουλευτής ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις