Αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος του ελληνικού μελιού που παράγεται στα νησιά του Αιγαίου
Αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος του ελληνικού μελιού που παράγεται στα νησιά του Αιγαίου

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση, τον Κυριάκο Βελόπουλο, σχετικά με το θέμα «Αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος του ελληνικού μελιού που παράγεται στα νησιά του Αιγαίου». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Καλύμνου, γερμανική διατροφική εταιρεία διαφημίζει και εμπορεύεται μέλι με την τουρκική σημαία και το ονομάζει ως «Μέλι του Αιγαίου», προερχόμενο, όπως υποστηρίζει, από τα νησιά του Αιγαίου. Θεωρούν οι ως άνω ότι αυτό προκαλεί προσβολή για τον τόπο τους αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό στα τοπικά προϊόντα τους με τις πλάτες της Ε.Ε. Ζητούν οι ως άνω από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες αφενός να καταγγείλουν το ως άνω γεγονός και αφετέρου να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. για να σταματήσει η παραπάνω ανθελληνική διαφήμιση, ενώ παράλληλα να υπάρξει ανάδειξη του ντόπιου ελληνικού μελιού που παράγεται στα νησιά του Αιγαίου.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, ώστε αφενός να υπάρξει άμεση διερεύνηση και οι ανάλογες συνέπειες της παραπάνω διαφήμισης προϊόντος μελιού και αφετέρου να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. για τον αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος του ελληνικού μελιού που παράγεται στα νησιά του Αιγαίου;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις