Απαραίτητη η προστασία της τρικαλινής φέτας

Ερώτηση  που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με την Απαραίτητη η προστασία της τρικαλινής φέτας.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους των Τρικάλων, τέσσερις (4) μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής φέτας διαθέτει ο νομός Τρικάλων, με τρεις (3) από αυτές να είναι πρωταγωνιστές στην παγκόσμια αγορά και να πετυχαίνουν κάθε χρόνο τεράστιο όγκο εξαγωγών. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι τα οφέλη για την τοπική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και την απασχόληση στη περιοχή είναι προφανή.

Ωστόσο, θεωρούν οι ως άνω ότι τόσο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού τους όσο και το Επιμελητήριο δεν έχουν προστατέψει επαρκώς την τοπική φέτα, τον «λευκό χρυσό» της περιοχής τους, όπως την αποκαλούν, ενώ προδιαγράφουν ότι μετά το ξακουστό «Cascaval του Ασπροποτάμου», που η ονομασία προέλευσης χάθηκε λόγω ολιγωρίας των ιθυνόντων, την ίδια τύχη θα έχει σύντομα και η ονομαστή φέτα της περιοχής τους, καθώς πλέον έχουν κατακλύσει τις διεθνείς και εγχώριες αγορές φέτες που προέρχονται από τρίτες μη ευρωπαϊκές χώρες.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Ποια μέτρα θα λάβετε, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να προστατευτεί η τοπική τρικαλινή φέτα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις