Πάνω από 46 εκατομμύρια ευρώ χάνουν οι νομοί της Θεσσαλίας με τη νέα ΚΑΠ

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση, τον Κυριάκο Βελόπουλο, σχετικά με το θέμα «Πάνω από 46 εκατομμύρια ευρώ χάνουν οι νομοί της Θεσσαλίας με τη νέα ΚΑΠ». Ακολουθεί η ερώτηση: 

Κύριε Υπουργέ,

 

Μετά την έγκριση του Ελληνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ 2023-27 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγρότες του νομού Θεσσαλίας εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, 46 εκ. ευρώ χάνονται κάθε χρόνο από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Ιδιαίτερα αναμένεται να πληγούν οι νομοί Λάρισας (- 20,5 εκ. ευρώ) και Καρδίτσας (-14 εκ. ευρώ). Δυστυχώς, η μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε βασικά προϊόντα της θεσσαλικής υπαίθρου αναμένεται να πλήξει καίρια την τοπική οικονομία. Όπως όλα δείχνουν, πολλά θα κριθούν από την αξιοποίηση κονδυλίων που κατευθύνονται στα λεγόμενα «οικολογικά σχήματα».

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Θα δοθεί άμεσα απάντηση από το ΥΠΑΑΤ, αν θα διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν τα απαιτούμενα κονδύλια, ικανά να περιορίσουν τη μείωση της χρηματοδότησης που προκύπτει από την περικοπή της συνδεδεμένης;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις