Εμ. Φράγκος: Η Ελλάδα φλέγεται και η κτηνοτροφία διαλύεται

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», με πρόσφατη
γραπτή του ερώτηση προς την Επιτροπή, αναφέρεται στο ζήτημα της καταστροφής της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, λόγω των πυρκαγιών που πλήττουν την ελληνική επικράτεια και, εν προκειμένω, τη Μαγνησία.

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές και σε αγροτικό επίπεδο, όπως και, ιδιαίτερα, στον κτηνοτροφικό τομέα, θέτουν τον τοπικό κλάδο σε κατάσταση μη βιώσιμη. Υπολογίζεται πως το 80% του ζωικού κεφαλαίου της Μαγνησίας έχει χαθεί, με τις απώλειες να μετράνε περίπου 3.000 ζώα.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος απευθύνεται στην Επιτροπή διερευνώντας εάν υπάρχει ελληνικό αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στην ελληνική κτηνοτροφία. Επιπλέον, ερωτάται η Επιτροπή εάν ένα μέρος της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να κατανεμηθεί στους πληγέντες κτηνοτρόφους, με γρήγορη προσαρμογή, ώστε να βοηθηθούν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της κτηνοτροφικής παραγωγής εκ νέου.

* Επισυνάπτεται η ερώτηση του Ευρωβουλευτή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις