Απλήρωτοι αγρότες Ημαθίας: Ζητούν ταχύτερη καταβολή των πληρωμών

Βουλευτές της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης απευθύνουν ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την ταχεία καταβολή των πληρωμών στους αγρότες της περιοχής.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές Βασίλης Κοτίδης και Συμεών Κουπελόγλου αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, κ. Χαράλαμπου Χατζηκυριακίδη, η κατάσταση στον νομό είναι αποκαρδιωτική λόγω της έλλειψης ρευστότητας. Οι πληρωμές των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και των βασικών ενισχύσεων καθυστερούν, με αποτέλεσμα οι αγρότες να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικά αναφέρει η ερώτηση:

«Σύμφωνα με την «Ημαθιώτικη Γη» της 8ης Νοεμβρίου και βάσει των δηλώσεων σε αυτήν του μέλους του Δ. Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, κ. Χαράλαμπου Χατζηκυριακίδη, η κατάσταση η οποία επικρατεί στον νομό είναι αποκαρδιωτική ένεκα της ελλείψεως ρευστότητος του αγροτικού κόσμου, αν και ήρξατο η νέα καλλιεργητική περίοδος με τις αναλογούσες δαπάνες. Οι σχετικές πληρωμές θα πραγματοποιηθούν μετά πέντε μήνες και υπάρχει οικονομική δυστοκία. Οι πληρωμές δε της βασικής ενισχύσεως είναι περικομμένες με απλήρωτους τους περισσότερους παραγωγούς για τις παραγωγές συμπύρηνων ροδακίνων, νεκταρινιών, βερυκόκων κλπ. του τρέχοντος έτους.

Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να επισπεύσετε την ταχύτερη καταβολή των πληρωμών, λόγω και των συνεχών ανατιμήσεων της πλειοψηφίας των ειδών και παροχών, οι οποίες έχουν ουσιαστικά εκμηδενίσει την οικονομική τους ευχέρεια;»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις