Χαλάζι στην Αργολίδα: Αγρότες ζητούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Μπούμπας, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, ζητώντας άμεσες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες μανταρινιών, πορτοκαλιών και ελιών στην Αργολίδα.

Στην επιστολή του, ο κ. Μπούμπας αναφέρει ότι αγρότες της Αργολίδας τον ενημέρωσαν για τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή στις 10 Νοεμβρίου. Ειδικότερα, οι χειρότερες ζημιές παρατηρήθηκαν στην περιοχή του πρώην Δήμου Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων.

"Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ανυπολόγιστες και απειλούν την οικονομική επιβίωση των αγροτών της Αργολίδας", αναφέρει ο κ. Μπούμπας. "Για το λόγο αυτό, ζητώ από εσάς να ενεργήσετε άμεσα, προκειμένου να καταγραφεί ο βαθμός των ζημιών και να εκκινήσουν οι μηχανισμοί απόδοσης των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες από τον ΕΛΓΑ".

Ο κ. Μπούμπας επισημαίνει ότι η χαλαζόπτωση αποτελεί μια συχνή και καταστροφική φυσική καταστροφή για τις αγροτικές καλλιέργειες στην Ελλάδα. "Είναι σημαντικό να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης, αλλά και μέτρα στήριξης των αγροτών που πλήττονται", καταλήγει ο κ. Μπούμπας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις