Κουπελόγλου: Ζητά έκτακτη ενίσχυση για μηλοπαραγωγούς Πέλλας

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Ελληνικής  Λύσης, Συμεών Κουπελόγλου, έστειλε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους μηλοπαραγωγούς της Πέλλας.

Στην ερώτησή του, ο κ. Κουπελόγλου επισημαίνει ότι η φετινή παραγωγή μήλων στην Πέλλα αναμένεται να μειωθεί κατά το ήμισυ, εξαιτίας της μυκητολογικής ασθένειας "φουζικλάδιο". Σύμφωνα με έρευνα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, το ποσοστό ζημιάς ανέρχεται στο 56,22%.

Οι μηλοπαραγωγοί, που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, ζητούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να αποζημιωθούν για την απώλεια του εισοδήματός τους.

Ο κ. Κουπελόγλου τονίζει ότι η έκτακτη ενίσχυση είναι απαραίτητη για την επιβίωση των μηλοπαραγωγών και την αναχαίτιση της εγκατάλειψης της καλλιέργειας μήλων.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό:

  • Προτίθεται να ικανοποιήσει άμεσα το δίκαιο αίτημα των μηλοπαραγωγών Πέλλας για έκτακτη οικονομική ενίσχυση και, αν ναι, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να αποζημιωθούν;

Ο κ. Κουπελόγλου αναμένεται να λάβει απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις