Βελόπουλος: "Να ενισχυθούν οι παραγωγοί λεμονιού της Κορινθίας"

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ.Αυγενάκη, ζητώντας την ενίσχυση των παραγωγών λεμονιού της Κορινθίας, λόγω της μεσοσταθμικής μείωσης της παραγωγής κατά 60%.

Στην επιστολή του, ο κ. Βελόπουλος αναφέρει ότι η μείωση της παραγωγής έχει αντίκτυπο τόσο στις εξαγωγές, όσο και στη χυμοποίηση. Η δε ποσότητα που καταλήγει στη χυμοποίηση είναι το 60% της μειωμένης παραγωγής με 7 λεπτά ανά κιλό λόγω τετρανύχου.

Επιπλέον, ο κ. Βελόπουλος αναφέρει ότι μεγάλες ποσότητες λεμονιού από Τουρκία καταλήγουν στην εγχώρια αγορά, με συνέπεια να μην μπορεί να τις συναγωνιστεί η παραγωγή του λεμονιού της Κορινθίας, λόγω χαμηλής τιμής της εισαγόμενης ποσότητας.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος επισημαίνει ότι την αναφερόμενη μείωση την επέτειναν επί τα χείρω η ανομβρία και η ξηρασία της προηγούμενης άνοιξης, διότι δεν έγινε καλό δέσιμο του καρπού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεστε όπως ενεργήσετε δεόντως, ώστε να ενισχυθούν οικονομικώς οι παραγωγοί λεμονιού της Κορινθίας, εξαιτίας της απώλειας που έχει υποστεί ένα μεγάλο μέρος από την αναμενόμενη παραγωγή αυτών;
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις