Κόκκαλης: Η συνεχής απουσία του Αυγενάκη από την Βουλή προσβάλει την κυβέρνηση και την ίδια την Δημοκρατία

«Η απουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη από την Βουλή συνεχίζει να προσβάλει τον ίδιο, τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και καθ’ αυτού τον θεσμό της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού ελέγχου» τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο τομέας αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Αναλυτικά η δήλωση: «Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφεύγει τον διάλογο στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και για τις Κοινοτικές Ενισχύσεις. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο κ. Αυγενάκης προτιμά τους μονόλογους των συνεδρίων και τις συνεντεύξεις για να τοποθετηθεί  για το μείζον θέμα των μειωμένων επιδοτήσεων με αόριστες υποσχέσεις και με τοξικές απειλές.

Τον περιμένουμε και στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο (για θέματα  του ΟΠΕΚΕΠΕ αποφεύγει επιμελώς ελέω πολιτικού κόστους) αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία έχουμε υποβάλλει αίτημα (οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.) εδώ και έναν μήνα, προκειμένου να ενημερώσει την Βουλή αλλά και τον αγροτικό – κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας μας για την τροποποίηση του Στρατηγικού της Σχεδίου στην νέα ΚΑΠ, όπου θα προσέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις.

Η απουσία του του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Βουλή συνεχίζει να προσβάλει τον ίδιο, τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και καθ’ αυτού τον θεσμό της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού ελέγχου» καταλήγει η κοινή δήλωση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις