Σπυρόπουλος: «Η κυβερνητική πολιτική διέλυσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά ήταν σήμερα ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε το αυξημένο κόστος παραγωγής.  
«Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία προφανώς ξέρει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, αλλά δεν την ενδιαφέρει να ασχοληθεί. Αν πάμε στην περιφέρεια και συνομιλήσουμε με τους αγρότες, -τελευταία το έχουμε κάνει πολύ ως ΠΑΣΟΚ γιατί ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας του προγράμματός μας-, μας λένε ότι δεν ενδιαφέρεται κανένας να κρατήσει τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο στην περιφέρεια» επισήμανε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε.
Ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι «αυτό που έγινε το 2023 είναι τρομερό. Διέλυσαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν δοθεί οι χαμηλότερες αποζημιώσεις από συστάσεώς του και δεν απολογείται κανένας. 
Είναι κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης, δεν είναι ενός Υπουργού. Είναι μια συνολική πολιτική, η οποία διέλυσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οδήγησε στα σημερινά αποτελέσματα». 
Σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ λόγω κλιματικής αλλαγής, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι «έπρεπε ήδη να έχει γίνει αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας με αυτοματοποιημένες αποζημιώσεις και όχι κάθε φορά ο κ. Μητσοτάκης να βγαίνει ως ο καλός Πρωθυπουργός που ανακοινώνει κάτι και έξι μήνες μετά ψάχνουμε πότε θα δοθεί. Δεν πρέπει να έχουμε αυτοματοποιημένες αποζημιώσεις για να μην πηγαίνει ο κάθε υπουργός στη Θεσσαλία να εκβιάζει τους πολίτες να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους Περιφερειάρχη». 
Ο κ. Σπυρόπουλος ανέδειξε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τις ενεργειακές κοινότητες παραγωγών, κτηνοτρόφων, συνεταιρισμών και μεταποιητών προκειμένου να μειωθεί το υψηλό κόστος. Πρόταση που η κυβέρνηση υιοθέτησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δίχως, όμως, να έχει εξασφαλίσει όρους σύνδεσης.   
«Τέσσερα χρόνια πέρασαν και έρχεται ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής να αναγγείλει ως νέο μέτρο τις ενεργειακές κοινότητες, κάτι που δεν μπορεί και να εφαρμοστεί, γιατί το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ δεν εκσυγχρονίστηκε, δεν βελτιώθηκε και επιπλέον χάθηκε η ευκαιρία τους Ταμείου Ανάκαμψης» πρόσθεσε.
 «Πιστεύουμε ότι οι κινητοποιήσεις είναι σημαντικές γιατί πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να μην ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να ταλαιπωρηθεί το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο αλλά δεν μπορεί να ταλαιπωρούνται και αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους, να διαλύεται ο πρωτογενής τομέας με τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας. Ας ασχοληθεί επιτέλους κάποιος με τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα» κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.
 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις