Αυτές οι τάσεις μεταμορφώνουν τις προοπτικές της βιομηχανίας της γεωργίας το 2022
Αυτές οι τάσεις μεταμορφώνουν τις προοπτικές της βιομηχανίας της γεωργίας το 2022

Από τους αγρότες και τα ακίνητα μέχρι τα σούπερ μάρκετ και τα εστιατόρια, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι συμβαίνει σε αυτόν τον κλάδο και πώς θα επηρεάσει την παραγωγή και τη διανομή τροφίμων. Αυτές οι γεωργικές τάσεις που παρατηρούνται φέτος είναι πιθανό να θέσουν το σκηνικό για πολλά χρόνια στο μέλλον και μετά. Θέματα όπως τα νέα εμβόλια, η χρήση των παγκόσμιων υδάτινων πόρων και η νέα τεχνολογική δυνατότητα παρακολούθησης ακόμη περισσότερο των καλλιεργειών θα συνεχίσουν να παίζουν ρόλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις γεωργικές διαδικασίες στον υπόλοιπο κόσμο.

Εμβόλια ζώων

Τα εμβόλια είναι ένα απίστευτο ανθρώπινο επίτευγμα. Το νέο έτος, τα εμβόλια συνεχίζουν να εφαρμόζονται σε πολλούς τομείς της γεωργίας. Καταβάλλονται προσπάθειες για την παροχή ακόμη μεγαλύτερης πρόσβασης στα εμβόλια των ζώων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αξιωματούχοι ανησυχούν για την εξάπλωση ορισμένων ασθενειών που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια στα ζώα. Ως αποτέλεσμα, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τράπεζα για την καταπολέμηση της νόσου του αφθώδους πυρετού. Ανησυχούν ότι υπάρχουν μόνο περίπου 1,75 εκατομμύρια δόσεις. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να έχουν τις επιθυμητές 25 εκατομμύρια δόσεις στο χέρι μέσω της χρήσης μιας τράπεζας εμβολίων.

Προσέλκυση νέων ανθρώπων

Ένα άλλο ζήτημα που παραμένει στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για να συνεχίσει να αποδίδει η γεωργία είναι η προσέλκυση νέων ανθρώπων στον αγροτικό κόσμο. Πολλοί απόφοιτοι που εισέρχονται σε αγροτικά προγράμματα αντιμετωπίζουν μεγάλο χρέος μόλις τελειώσουν με τις σπουδές τους. Εν τω μεταξύ, η μέση ηλικία των σημερινών αγροτών είναι περίπου εξήντα. Οι αγρότες θέλουν να συνεργαστούν στενά με τους νέους προς αμοιβαίο όφελος και των δύο μερών και να σκεφτούν τη δική τους συνταξιοδότηση. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε τους νέους να ανακαλύψουν πόσο ανταποδοτική μπορεί να είναι η γεωργία. Οι αξιωματούχοι εργάζονται για να τους βοηθήσουν να μειώσουν το χρέος τους και να βρουν μια θέση για τον εαυτό τους σε αυτόν τον τόσο σημαντικό κόσμο.

Αυξημένο εισόδημα για τους μικρούς αγρότες

Οι μεγάλες εκμεταλλεύσεις αποτελούν λιγότερες από τις μισές εκμεταλλεύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αυτά τα αγροκτήματα αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται. Οι ειδικοί που παρακολουθούν από κοντά τη γεωργική βιομηχανία προβλέπουν ότι τέτοια αγροκτήματα θα έχουν ανάπτυξη και εισόδημα περίπου 9,3 % σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα μικρά αγροκτήματα είναι αυτά που βοηθούν στην τροφοδοσία της υπόλοιπης βιομηχανίας και φέρνουν το επιθυμητό φαγητό σε πολλά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών και τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό το αυξημένο εισόδημα θα βοηθήσει τους αγρότες να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους καθώς και να παράσχει επιπλέον κεφάλαια για επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό.

Παρακολούθηση καλλιεργειών και άλλες τεχνολογίες

Ακριβώς όπως η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει πολλούς τομείς της οικονομίας, θα συνεχίσει να έχει αντίκτυπο στον κόσμο της γεωργίας. Σύμφωνα με αξιωματούχους της FCC, πάνω από είκοσι τέσσερα εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν πρόσβαση στον κόσμο του ευρυζωνικού διαδικτύου. Οι αγρότες αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο την πρόκληση και ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να βάλουν σε εφαρμογή τη χρήση της ευρυζωνικής και άλλων μορφών τεχνολογίας. Ένας αγρότης μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί πολλούς τύπους εφαρμογών για την παρακολούθηση των καλλιεργειών κάθε μέρα. Λιγότερο ακριβά drones παραδίδουν πράγματα όπου και όταν χρειάζονται.

Τα γεωργικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι πιο εύκολο να πετάξουν και πιο εύκολα να κατανοήσουν τα δεδομένα που παρέχουν. Πρόκειται επίσης για drones που μπορούν να ανταποκριθούν καλά ακόμη και σε περίπτωση μεταβολής των καιρικών συνθηκών. Προσφέρονται επίσης εξαιρετικά τοπικά δεδομένα καιρού. Τώρα οι αγρότες μπορούν να έχουν ακόμη πιο λεπτομερείς προβλέψεις για την κατάσταση του τοπικού καιρού στην περιοχή τους. Αυτό τους βοηθά να καθορίσουν τι πρέπει να φυτευτεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα καθώς και εάν οι καλλιέργειες πρέπει να συγκομίζονται εάν οι καιρικές συνθήκες πρόκειται να αλλάξουν στην περιοχή τους.

Το ελαφρύ γραφένιο χρησιμοποιείται επίσης για την παροχή ακόμη περισσότερων δεδομένων σχετικά με τις συνθήκες του εδάφους και του εδάφους σε οποιαδήποτε δεδομένη περιοχή. Αυτό το είδος "τατουάζ φυτών" μπορεί να βοηθήσει επιστήμονες και αγρότες να συνεργαστούν για να αποφασίσουν τον καλύτερο τρόπο χρήσης του εδάφους, καθώς και να καλλιεργήσουν καλύτερα φυτά με υψηλότερες αποδόσεις και πιο ικανά να επιβιώσουν ακόμη και κάτω από λιγότερο από ιδανικές συνθήκες.

Επικέντρωση στα τιμολόγια

Ο δασμός είναι ουσιαστικά φόρος για αγαθά και υπηρεσίες που εισάγονται από το ένα μέρος στο άλλο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχουν πολλοί αγρότες που όχι μόνο καλλιεργούν και μοιράζονται ό, τι καλλιεργούν στις τοπικές αγορές. Πολλοί αγρότες πωλούν επίσης σε άλλα μέρη του κόσμου. Σε μια προσπάθεια να επηρεάσει την πολιτική σε άλλα μέρη, ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε αυτήν τη μέθοδο για να προωθήσει ορισμένες παγκόσμιες πολιτικές. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος και οι σύμβουλοί του αναγνωρίζουν ότι τέτοιες προσπάθειες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στους αγρότες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος παρείχε ένα πακέτο δεκαέξι δισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζεται να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των χειρότερων συνεπειών αυτού του προβλήματος. Όσοι παρατηρούν τη γεωργία στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως παρακολουθούν προσεκτικά αυτό το ζήτημα. Δεν είναι σαφές τι επιπτώσεις θα έχουν αυτές οι επιδοτήσεις και τα τιμολόγια στο εισόδημα των αγροτών. Αυτά τα κεφάλαια θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν αντίκτυπο στον κόσμο της γεωργίας φέτος, καθώς και τα νέα χρόνια και ακόμη και μετά.

Ασφάλεια Τροφίμων

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί τομέα μείζονος ανησυχίας για τους αγρότες και όλους όσους ασχολούνται με τη γεωργία. Οι αγρότες πρέπει να γνωρίζουν τις δυνατότητες μόλυνσης καθώς εργάζονται στα χωράφια και καθώς τα τρόφιμα μεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο. Ακόμα και ένα μικρό πρόβλημα όπως ένα e. coli μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό κόστος που οι αγρότες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να απορροφήσουν.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κόστος αυτό ποικίλλει ανάλογα με το είδος της εκμετάλλευσης και τον τύπο του υλικού που καλλιεργείται και παράγεται. Γενικά, το κόστος αυτό κυμαίνεται από το ένα τρίτο περίπου τοις εκατό για εκείνες που καλλιεργούν αγκινάρες έως και πάνω από το δύο τοις εκατό των κερδών για τους αγρότες που φέρνουν ένα καρπούζι στην αγορά. Αυτό το κόστος μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι αγρότες αντιμετωπίζουν αυξημένους κανονισμούς στο μέλλον.

Είναι επιτακτικό για όλους εκείνους που ασχολούνται με τη γεωργία να γνωρίζουν όλους τους επερχόμενους κανονισμούς που μπορεί να επηρεάσουν τις τρέχουσες γεωργικές τους μεθόδους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα και να προστατευθούν όλα τα προϊόντα τους από οποιαδήποτε μορφή μόλυνσης.

Παραγωγή κάνναβης

Το 2018 Farm Bill έκανε νόμιμο για τους αγρότες να παράγουν και να πωλούν όλες τις μορφές κάνναβης. Αυτή η ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πολλών αντικειμένων καθώς και για όσους θέλουν να την καπνίσουν στο σπίτι. Η αγορά κάνναβης είναι αυτή που είναι έτοιμη να δει τεράστια ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2017, ολόκληρο το προϊόν της αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμήθηκε σε 820 εκατομμύρια δολάρια. Οι ειδικοί που παρακολουθούν αυτόν τον κλάδο αναμένουν πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα το επόμενο έτος ως αποτέλεσμα της νομιμοποίησης της καλλιέργειας και της χρήσης κάνναβης. Οι αγρότες μπορούν τώρα να επιλέξουν να κάνουν αυτήν την καλλιέργεια μέρος του συνολικού είδους των καλλιεργειών τους και να διαθέσουν μια συγκεκριμένη περιοχή του αγροκτήματος για να τη διαθέσουν στην αγορά. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι κάθε αγρότης που σκέφτεται να το κάνει αυτό φροντίζει να κατανοεί τις συνέπειες αυτού του νέου νόμου και τι ακριβώς σημαίνει για όλους εκείνους που επιλέγουν να κάνουν τη δική τους καλλιέργεια.

Αλληλεπίδραση με τους πελάτες

Η άμεση αλληλεπίδραση με τους πελάτες είναι απαραίτητη για όλους τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Το ίδιο ισχύει και για τους αγρότες. Οι αγρότες κατανοούν όλο και περισσότερο την ανάγκη να μιλήσουν απευθείας στους καταναλωτές τους. Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διευκολύνει αυτήν τη διαδικασία. Οι αγρότες μπορούν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να τους βρουν. Για ορισμένους αγρότες, αυτή η διαδικασία ήταν απίστευτα χρήσιμη. Για παράδειγμα, όσοι εκμεταλλεύονται αγροκτήματα που καλλιεργούν δικές σας καλλιέργειες θέλουν να βεβαιωθούν ότι όποιος πρόκειται να τους επισκεφτεί καταλαβαίνει τι είδους καλλιέργειες προσφέρονται πριν φτάσουν. Μελέτες δείχνουν ότι το σαράντα τοις εκατό όλων των αγροτών είναι στο Facebook. Πολλοί άλλοι κάνουν χρήση διαφορετικών κοινωνικών μέσων όπως το Twitter και το Instagram για να συνδεθούν με ανθρώπους σε τοπικό και σε όλο τον κόσμο. Οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν επίσης να καταστήσουν σαφές ότι οι αγρότες εξυπηρετούν ζωτικά σημαντικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής και τη ζωή της κοινότητας. Γνωρίζοντας ποιος καλλιεργεί το φαγητό του κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με τη γη.

Καλαμπόκι: Σημαντικός ρόλος παγκοσμίως

Το καλαμπόκι ήταν από καιρό ένα από τα πιο δημοφιλή από όλες τις αμερικανικές καλλιέργειες. Συνεχίζει να αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην αμερικανική γεωργία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αξιωματούχοι του FDA δηλώνουν ότι πρέπει να υπάρχουν περίπου 89,8 εκατομμύρια στρέμματα καλαμποκιού στη χώρα. Αυτό είναι από 86,7 εκατομμύρια στρέμματα το προηγούμενο έτος. Το καλαμπόκι παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ποσότητα καλαμποκιού που καλλιεργείται στις Ηνωμένες Πολιτείες βοηθά επίσης στη διατροφή του υπόλοιπου κόσμου. Οι ξένες κυβερνήσεις και οι άνθρωποι που εξυπηρετούν θα συνεχίσουν να βασίζονται σε αυτήν την καλλιέργεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να τους βοηθήσουν να βάλουν φαγητό στο τραπέζι.


Χρήση νερού

Το νερό είναι το θεμέλιο πολλών γεωργικών καλλιεργειών στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Η πρόσβαση στο νερό εξακολουθεί να είναι ένα από τα πολλά ζητήματα που θα αντιμετωπίσουν οι αγρότες το επόμενο έτος. Η γεωργία καταναλώνει το ογδόντα τοις εκατό της συνολικής χρήσης νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αγρότες αναζητούν τρόπους να τους βοηθήσουν να μειώσουν την κατανάλωση νερού για τις καλλιέργειές τους. Σε πολλές περιπτώσεις, επιλέγουν να μαζέψουν περισσότερο νερό στα χωράφια τους. Επίσης, επαναχρησιμοποιούν το νερό που χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα, η χρήση του λεγόμενου βρώμικου νερού μπορεί να βοηθήσει με την παροχή νερού στα ζώα τους και στη συνέχεια να συνηθίσει να ποτίζει τις καλλιέργειες όταν τα ζώα τελειώσουν με το πόσιμο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις