Η Massey Ferguson παρουσίασε 7 νέα Έξυπνα Μηχανήματα & Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του Ψηφιακού Event ‘Born to Farm’
Η Massey Ferguson παρουσίασε 7 νέα Έξυπνα Μηχανήματα & Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του Ψηφιακού Event ‘Born to Farm’

Η Massey Ferguson, παγκόσμιο brand της AGCO με ιδιαίτερη χαρά φιλοξένησε ένα μεγάλο αριθμό θεατών από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του ψηφιακού event ‘Born to Farm’, μιας γιορτής για όλους όσους είναι Γεννημένοι Αγρότες. Είναι αυτοί οι οποίοι δεν πτοούνται από την κούραση και σταματούν μόνο αφού ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή μέρα για την Massey Ferguson, έχοντας παρουσιάσει 7 νέα Έξυπνα Μηχανήματα και Ψηφιακές Υπηρεσίες, που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με Αγρότες για τους Αγρότες.

 

«Η Massey Ferguson ήταν ανέκαθεν μία οικογενειακού χαρακτήρα επιχείρηση, με πάθος να βοηθά άλλες οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως αγρότες και εμπόρους», δήλωσε ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson Ευρώπης & Μέσης Ανατολής.

 

«Το ‘Born to Farm’ φέρνει ένα ισχυρό μήνυμα σε πολλούς επαγγελματίες  του αγροτικού τομέα: τη συμβολή στην παραγωγή βιώσιμης και ποιοτικής τροφής για έναν αυξανόμενο πληθυσμό» πρόσθεσε ο κ. Lhotte.

 

Τα νέα Έξυπνα Μηχανήματα & οι Ψηφιακές Υπηρεσίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του EventBorn to Farm’:

 

  • Νέα Σειρά MF 6S – Συμπαγείς, ελαφριοί και ευέλικτοι - Εξαιρετικοί, πολυτάλαντοι 4-κύλινδροι γεωργικοί ελκυστήρες με ισχύ 135 – 200 ίππων με EPM – Συμβουλευτείτε το σχετικό δελτίο τύπου

 

  • Νέα Σειρά MF 7S – Σταθερότητα, Δύναμη, Ακρίβεια και Αξιοπιστία – Όλη η δύναμη ενός 6-κύλινδρου ελκυστήρα, που αποδίδει από 155 - 220 ίππους με EPM – Συμβουλευτείτε το σχετικό δελτίο τύπου

 

  • Νέα Σειρά MF 8S – με ισχύ που φτάνει πλέον τους 305 ίππους και την προσθήκη του νέου κιβωτίου Dyna-VT - Κορυφαία αναλογία ισχύος / βάρους, – Συμβουλευτείτε το σχετικό δελτίο τύπου

 

  • Νέα Σειρά τηλεσκοπικών φορτωτών MF TH – Ακρίβεια, Εργονομία, Άνεση – περιγραφή στο Δ.Τ. της 21ης Ιουνίου

 

  • Νέο σύστημα MF E-Loader – μία νέα λειτουργία αυτόματου ελέγχου που βοηθά που αυξάνει την απόδοση φόρτωσης, την ακρίβεια, την παραγωγικότητα και την ασφάλεια – Συμβουλευτείτε το σχετικό δελτίο τύπου

 

  • Λύσεις διαχείρισης της βιωσιμότητας του γεωργικού τομέα:
    • Νέο σύστημα τηλεμετρίας MF Connect και MF Monitoring Centre, μεγιστοποίηση χρόνου λειτουργίας
    • Νέα Πακέτα Precision Farming (Γεωργία Ακριβείας) και Digital Farming (Ψηφιακή Γεωργία), μείωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αύξηση παραγωγικότητας.

 

Πρώτη Προσέγγιση Αγροτών από όλο τον κόσμο από την Massey Ferguson

Οι αγρότες ζητάνε συνεχώς μία απόλυτα προσωποποιημένη εμπειρία από εμάς: μηχανήματα και υπηρεσίες που απαντούν στις ατομικές τους ανάγκες, μία στενή σχέση με τον έμπορο και ψηφιακή πρόσβαση στη μάρκα. Τελευταίο αλλά σημαντικό,  ζητάνε ρεαλιστικές καινοτομίες και τεχνολογίες για να καταστήσουν τις γεωργικές εργασίες ευκολότερες και πιο κερδοφόρες.

 

«Οι αγρότες βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας, αλλά δεν είναι όλοι οι αγρότες ίδιοι. Κάθε φάρμα έχει διαφορετικές ανάγκες, κατά συνέπεια η κάθε επιχείρηση χρειάζεται προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμοσμένα ανάλογα με τις απαιτήσεις», δήλωσε ο Francesco Murro, Αντιπρόεδρος, Massey Ferguson, Global Marketing, Sales Enablement & Product Partnerships

 

«Ακολουθώντας μία Παγκόσμια Προσέγγιση στα Νέα Έξυπνα Μηχανήματα και τις Ψηφιακές Υπηρεσίες αξιοποιούμε την ευρεία και ποικίλη παγκόσμια βάση πελατών, το οποίο μας επιτρέπει να συμπεριλάβουμε από την πρώτη μέρα στα projects μας όλες τις απαιτήσεις των πελατών, παρακολουθώντας πάντα τις μακροπρόθεσμες τάσεις της βιομηχανίας μας, όπως η Agriculture 4.0, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η Βιωσιμότητα», πρόσθεσε ο κ. Murro.

 

Αξιοποιώντας την παγκόσμια και πλήρη προϊοντική σειρά μηχανημάτων και υπηρεσιών της Massey Ferguson

Με τα νέα προϊόντα, η Massey Ferguson τηρεί την υπόσχεσή της για μία εκτεταμένη προϊοντική επέλαση σε όλη τη προϊοντική της σειρά που ξεκίνησε με το σχέδιο MF Growing Together 5 το 2017.

«Και τώρα όλα βρίσκονται γύρω μας! Ολοκαίνουργια, απλά και αξιόπιστα μηχανήματα Massey Ferguson. Μία ολοκληρωμένη Σειρά Βιώσιμων & Έξυπνων Μηχανημάτων είναι τώρα πραγματικότητα. Στην ουσία, από το 2019 μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς, το 90% της προϊοντικής μας σειράς έχει ανανεωθεί» δήλωσε ο Thierry Lhotte.

Αυτή η προϊοντική ανανέωση περιλαμβάνει:

  • Μία πλήρως ανανεωμένη σειρά γεωργικών ελκυστήρων που αποδίδουν από 45 - 405 ίππους: κορυφαίες προδιαγραφές μέσω των εκδόσεων S και Medium, ενώ η Μ προσφέρει στους αγρότες ό,τι ακριβώς χρειάζονται
  • Επεκτείνουμε τώρα τη σειρά παρελκόμενων εισάγοντας τους νέους άνετους και ακόμα πιο παραγωγικούς γεωργικούς τηλεσκοπικούς φορτωτές MF TH
  • Για κτηνοτροφικές/γαλακτοπαραγωγικές μονάδες και μικτές φάρμες, η πράσινη σειρά με χλοοκοπτικά, τσουγκράνες, πριόνια, χορτοσυλλεκτοδετικά και μηχανήματα περιτύλιξης δεμάτων προσφέρει υψηλής ποιότητας διαχείριση σανού και ζωοτροφών για φάρμες βοοειδών.

 

Βιωσιμότητα: Αξιοποιώντας ρεαλιστικές τεχνολογίες για βελτιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη φάρμα

Στην εποχή μας, οι καταναλωτές δεν κοιτάζουν μόνο την ετικέτα της τιμής αλλά θέλουν μεγαλύτερη διαφάνεια στην προέλευση της τροφής τους και στο τρόπο που παράγεται. Αυτοί ζητάνε συνεχώς από τους αγρότες να στρέφονται σε νέες βιώσιμες πρακτικές, να βελτιώνουν την ευημερία των ζώων, τη διαχείριση υδάτινων πόρων, αλλά και τη χρήση λιγότερων φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Οι αγρότες πρέπει να δείχνουν ότι αποτελούν μέρος της λύσης  υιοθετώντας βιώσιμες πρακτικές που ικανοποιούν τους πελάτες. Στην πράξη όμως αποδεικνύεται ότι είναι πολύ πιο προηγμένοι από όσο πιστεύει ο κόσμος και, ως τμήμα της AGCO, η Massey Ferguson στοχεύει να τους προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις.

 

Η συνολική φιλοσοφία Βιωσιμότητας συζητείται ευρέως στις ημέρες μας και είναι μία από τις προσδοκίες των πελατών μας. Η Νέα Εποχή MF δεν αφορά μόνο τα μηχανήματα και πώς μπορούν να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους αλλά και τι συνοδεύει αυτά τα μηχανήματα – υπηρεσίες που βοηθούν τους αγρότες να αυξήσουν την επιχειρηματική τους συμβατότητα, να μεγιστοποιήσουν το λειτουργικό χρόνο τους και να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (Total Cost of Ownership). Οι ημερίδες μας με τίτλο Η Φωνή των Πελατών (Voice Of Customer) δείχνουν ότι οι αγρότες ενδιαφέρονται πολύ για τη συνδεσιμότητα και την γεωργία ακριβείας λόγω την οικονομίας πρώτων υλών, των αυξημένων αποδόσεων και του μεγιστοποιημένου χρόνου λειτουργίας του στόλου οχημάτων. Επίσης, ενδιαφέρονται να δείξουν ότι μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους και ότι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των πελατών για πλήρη ιχνηλασιμότητα (διαφάνεια) των βιώσιμων αγροτικών πρακτικών.

 

Το σύστημα Τηλεμετρίας MF Connect υποστηρίζει αγρότες και ιδιοκτήτες στόλων παρέχοντας αμεσότητα και αξιοπιστία. Αυτό το προληπτικό σύστημα κάνει τις γεωργικές εργασίες πολύ πιο άνετες και αποδοτικές, μεγιστοποιώντας το λειτουργικό χρόνο. Το MF Connect μεταφέρει αδιάλειπτα τα δεδομένα των μηχανημάτων μέσω ενός προστατευμένου cloud στον υπολογιστή του αγροκτήματος ή σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για να γνωρίζει ο αγρότης πού βρίσκονται τα μηχανήματα, τις καταναλώσεις καυσίμου, τις ανάγκες ανεφοδιασμού και την κατάσταση των μηχανημάτων. Αυτό βοηθά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Εάν οι αγρότες δώσουν τη συγκατάθεσή τους, τα δεδομένα μπορούν επίσης να μεταφέρονται στο νέο MF Monitoring Centre (Κέντρο Παρακολούθησης MF) στη Beauvais, όπου η τεχνική ομάδα σέρβις και ο τοπικός έμπορος MF μπορούν να εντοπίζουν πιθανές ειδοποιήσεις σέρβις και ανάγκες επισκευών πριν εξελιχθούν σε μείζον θέμα.

 

Εάν το επόμενο στάδιο είναι η προληπτική συντήρηση, τότε ξεκάθαρα θα κάνει τη διαφορά, με πιο αποδοτικούς στόλους μηχανημάτων, και διαχείριση εργασιών σέρβις και εξαρτημάτων από απόσταση. Αυτό έρχεται να προστεθεί στο πρόγραμμα MF Always Running που προβλέπει παροχή δωρεάν μηχανήματος αντικατάστασης για Πελάτες MF σε περίπτωση ανάγκης. Η υπηρεσία αυτή διατίθεται σε 8 Ευρωπαϊκές αγορές με 1000 ελκυστήρες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Το MF Connect διατίθεται με όλους τους 6-κύλινδρους ελκυστήρες MF καθώς και με το MF IDEAL Combine, συμπερ. 5-ετούς συνδρομής στάνταρ, και προαιρετικά με όλους τους συμβατούς ελκυστήρες και θεριζοαλωνιστικές μηχανές.

 

Νέα Πακέτα Precision Farming & Digital υποστηρίζουν βιώσιμες πρακτικές.

Η Massey Ferguson με υπερηφάνεια παρουσιάζει νέες ρεαλιστικές λύσεις γεωργίας ακριβείας (precision farming), όπως MF Guide, Section και Variable Rate Control, με εύκολη οριοθέτηση αγροτικών γραμμών και στροφών, αλλά και την επεξεργασία των συνταγογραφικών χαρτών. Όλα γίνονται μέσω των νέων οθονών αφής Datatronic 5 και Fieldstar 5 χάρη σε μία νέα, εύχρηστη διεπαφή.

Αυτό όπως είναι φυσικό μειώνει τις επικαλύψεις εργασιών από 3% έως 10%, που σημαίνει μείωση σε: κατανάλωση καυσίμου, χρόνο, πρώτες ύλες, κόπωση – και επικέντρωση σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία, στις εργασίες στο χωράφι. Πρακτικές δοκιμές στα 100 εκτάρια της Future Farm της AGCO στην Ελβετία έχουν δείξει ετήσια οικονομία περίπου 5.000€ με τη χρήση ενός πλήρους πακέτου Guidance & Section Control για εφαρμογές όπως διανομή σπόρων, καλλιέργειες, διανομή λιπασμάτων, φροντίδα σοδιάς και θερισμός (με σποροδιανομείς, καλλιεργητές, λιπασματοδιανομείς,  μηχανές συγκομιδής και θεριζομηχανές).

 

Το MF Task Doc επιτρέπει την τεκμηρίωση βιώσιμων πρακτικών για τη φάρμα και ανταλλαγή δεδομένων

Με το Task Doc Pro, όλα τα δεδομένα εργασιών μεταφέρονται ασύρματα (over the air), από και προς το μηχάνημα και το σύστημα FMIS της φάρμας και σε έμπιστους συνεργάτες μέσω του cloud ασφαλείας Agrirouter. Αυτό επιτρέπει τη διαχείριση στόλων πολλαπλών μαρκών, ενώ παράλληλα παρέχει στους αγρότες πρόσβαση την κατάλληλη στιγμή σε επιθυμητούς συνεργάτες όπως οι αγρονόμοι για να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων για τη βελτίωση της απόδοσης και των σοδειών.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα είναι ότι επιτρέπει την εργασία με χάρτες εφαρμογών, βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής και αυξημένες σοδειές, το οποίο δημιουργεί ισχυρή τεκμηρίωση κατά την υποβολή αιτήσεων για τοπικές επιδοτήσεις, για παράδειγμα όπως η Agriculture 4.0 μέρος της πράσινης Ευρωπαϊκής Συμφωνίας.

 

«Αγρότες και υπεργολάβοι θα εκτιμήσουν ότι ένα σημαντικό κομμάτων αυτών των Λύσεων Έξυπνης Γεωργίας (Smart Farming) και συνδεδεμένων υπηρεσιών (Connected services) διατίθενται στάνταρ, στο πλαίσιο οικονομικών πακέτων, αυξάνοντας την ακρίβεια και μειώνοντας τα κόστη εργασιών, και επιτρέποντας την επιλογή της κατάλληλης λύσης που ικανοποιεί τις ανάγκες τους», δήλωσε ο Jérôme Aubrion, Senior Manager, Product Lines, Marketing Leaders, Massey Ferguson Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

 

Το MF Precision Farming Package περιλαμβάνει :

  • MF Guide
  • Wayline Assistant
  • MF Section και Variable Rate Control
  • Με 24 τμήματα

 

Το MF Precision & Digital Farming Package προσφέρει επιπλέον:

  • Αυξημένο αριθμό τμημάτων στα  36
  • Δυνατότητα σύνδεσης με οποιοδήποτε επιθυμητό FMIS συμπερ. Task Doc Pro και υπηρεσίας Agrirouter

 

 

«Αυτές οι ρεαλιστικές καινοτομίες – Γεωργία Ακριβείας (Precision Farming), Κέντρο Παρακολούθησης MF (MF Monitoring Centre) και Ασφαλής Ανταλλαγή Δεδομένων – είναι σημαντικά βήματα για να προσφέρουμε έξυπνα μηχανήματα και συνδεδεμένες υπηρεσίες για να βελτιώσουμε τη λειτουργική παραγωγικότητα, την απόδοση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της φάρμας», δήλωσε ο Thierry Lhotte.

 

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τα έξυπνα μηχανήματα προσιτά και εύχρηστα σε περισσότερους αγρότες σε όλο τον κόσμο. Τα νέα μηχανήματα και οι ψηφιακές υπηρεσίες μας προσφέρουν μία άμεση και αξιόπιστη εμπειρία με την καλύτερη αξία για τους αγρότες. Όλα υποστηρίζονται από μία σειρά αγροτο-κεντρικών ('farmer’s first') σχεδιαστικών χαρακτηριστικών που συνδέονται με ένα ασφαλές ψηφιακό οικοσύστημα. Αυτό παρέχει μία σειρά υπηρεσιών που προσφέρουν ρεαλιστικά και προληπτικά δεδομένα, ώστε να μπορούν οι αγροτικές επιχειρήσεις να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις με 100% λειτουργικό χρόνο μηχανήματος, χαμηλό κόστος λειτουργίας και βιώσιμη κερδοφορία με χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις», δήλωσε ολοκληρώνοντας ο κ. Lhotte.

 

Αποκλειστικός Εισαγωγέας - Διανομέας της Massey Ferguson στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις