Τα νέα Massey Ferguson MF 3 Speciality Series  είναι η τέλεια επιλογή για κάθε τομέα
Τα νέα Massey Ferguson MF 3 Speciality Series είναι η τέλεια επιλογή για κάθε τομέα

Η MasseyFerguson, παγκόσμια εμπορική επωνυμία της AGCO,ανακοινώνει με υπερηφάνεια την παρουσίαση της τελευταίας σειράς MF 3 SpecialitySeries. Αυτή η ολοκληρωμένη νέα σειρά περιλαμβάνει έξι παραλλαγές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχουν τις διαστάσεις, τις προδιαγραφές και την ισχύ που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε εξειδικευμένου τομέα.

Εξοπλισμένα με υψηλά πρότυπα, τα τρακτέρ της σειράς MF 3 SpecialitySeries παρέχουν ακριβώς τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για απλή, άνετη λειτουργία και βέλτιστες επιδόσεις με χαμηλό κόστος λειτουργίας.

 

“Χάρη στις στενές επαφές που διατηρούμε με τους πελάτες και την εμπειρία δεκαετιών, έχουμε βαθιά κατανόηση αυτών των εξειδικευμένων τομέων. Αυτή η γνώση διασφαλίζει ότι τα σχέδιά μας ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε τομέα, ώστε οι πελάτες να μην χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς", λέει ο JérômeAubrion, Διευθυντής MarketingMasseyFerguson, σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

“Οι καλλιέργειες υψηλής αξίας, που συχνά καλλιεργούνται σε στενούς χώρους και σε δύσβατα εδάφη, αποτελούν ιδιαίτερες προκλήσεις για τους καλλιεργητές. Οι ελκυστήρες MF 3 SpecialitySeries προσφέρουν μια σειρά χαρακτηριστικών που είναι ειδικά προσαρμοσμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ακριβείς απαιτήσεις κάθε καλλιέργειας. Ταυτόχρονα προσφέρουν στους χειριστές πολύ μεγαλύτερη άνεση και ευκολία στη χρήση", προσθέτει ο κ. Aubrion

 

Ειδικοί για κάθε τομέα

Η σειρά MF 3 Specialist περιλαμβάνει έξι διαφορετικές εκδόσεις, με ένα νέο κορυφαίο μοντέλο 120 ίππων διαθέσιμο για όλες τις εκδόσεις, εκτός από τα μοντέλα MF 3GE και MF 3AL. Η πλήρης σειρά προσφέρει μοντέλα με καμπίνα ή χωρίς, επιλογή κιβωτίων ταχυτήτων, συμπεριλαμβανομένου του νέου 30F/15REco, καθώς και επιλογή προδιαγραφών Essential ή Efficient.

MF 3VI – Αμπελουργική έκδοση– για χρήση σε παραδοσιακούς στενούς αμπελώνες. Πέντε μοντέλα από 75hp έως 120hp, πλάτους από 1,00m και με καμπίνα στάνταρ.

MF 3SP – ΈκδοσηSpecial – για πιο ανοιχτούς αμπελώνες με ελαφρώς φαρδύτερο πλαίσιο και πιο ευρύχωρη καμπίνα. Πέντε μοντέλα από 75hp έως 120hp, από 1,25m πλάτος και με καμπίνα στο βασικό εξοπλισμό.

MF 3FR – Δενδροκομική έκδοση – για χρήση σε εκτεταμένους αμπελώνες και οπωρώνες. Ένα πιο στιβαρό τρακτέρ με φαρδύτερο μπροστινό άξονα και πιο ευρύχωρη καμπίνα. Πέντε μοντέλα από 75hp έως 120hp, πλάτους από 1,45m και διαθέσιμα με καμπίνα ή πλατφόρμα.

MF 3WF – Φαρδιά δενδροκομική έκδοση – ένα φαρδύτερο, σταθερό τρακτέρ για χρήση σε οπωρώνες, αμπελώνες σε πλαγιές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Πέντε μοντέλα από 75hp έως 120hp, πλάτους από 1,70m, διαθέσιμα με καμπίνα ή χωρίς.

MF 3GE – Έκδοση Ground Effect  –χαμηλή έκδοση για χρήση κάτω από δέντρα, σε θερμοκήπια και σε αμπελώνες με κάλυψη, εξοπλισμένο με φαρδύτερο μπροστινό άξονα για μεγαλύτερη σταθερότητα. Τέσσερα μοντέλα από 75hp έως 105hp, πλάτους από 1,40m και εξοπλισμένα με πλατφόρμα χειριστή.

MF 3AL – Έκδοση Alpineένα ευέλικτο, ισχυρό και σταθερό τρακτέρ για χρήση σε λόφους και απαιτητικά εδάφη. Τέσσερα μοντέλα από 75hp έως 105hp, πλάτους από 1,70m, διαθέσιμα με καμπίνα χαμηλού προφίλ ή επίπεδου δαπέδου. Με πλάτος 1,40m, η καμπίνα υψηλών προδιαγραφών προσφέρει χαρακτηριστικά μεγάλου γεωργικού ελκυστήρα στο μικρών διαστάσεων, ισχυρό MF 3AL.

 

 

MF 3Ειδική σειρά ισχύος και διαστάσεων

 

Μοντέλα

Πλάτος

Περιβάλλον χειριστή

Ισχύς

MF 3VI

from 1.00m

Καμπίνα

75hp - 120hp

MF 3SP

from 1.25m

Καμπίνα

75hp -120hp

MF 3FR

from 1.45m

Καμπίνα / Χωρίς καμπίνα

75hp - 120hp

MF 3WF

from 1.70m

Καμπίνα / Χωρίς καμπίνα

75hp - 120hp

MF 3GE

from 1.40m

Χωρίς καμπίνα

75hp –105hp

MF 3AL

from 1.70m

καμπίνα χαμηλού προφίλ ή επίπεδου δαπέδου

75hp - 105hp

Σημαντικές αλλαγές σε μοντέλα άνω των 75hp

Χάρη στη δέσμευση της MasseyFerguson για συνεχή βελτίωση, τα μοντέλα άνω των 75 ίππων λαμβάνουν σημαντικές αναβαθμίσεις. Παράλληλα, υπάρχει πλέον η δυνατότητα επιλογής μιας άνετης και εργονομικής πλατφόρμας χειριστή για τα μοντέλα MF 3FR, MF 3WF και MF 3GE.

Εκδόσεις EssentialandEfficient

 

Δύο πακέτα προδιαγραφών και μια σειρά επιλογών επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να προσαρμόσουν περαιτέρω τον γεωργικό ελκυστήρα MF 3 Speciality ώστε να βελτιώσουν την άνεση και την ευκολία, καθώς και να τον προσαρμόσουν στις καλλιέργειες και τις εργασίες τους.

Τα μοντέλα "Essential" είναι εξοπλισμένα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, υδραυλικό σύστημα διπλής αντλίας 93 λίτρων/λεπτό και μηχανικό έλεγχο συνδέσμου. Αυτό μπορεί να συμπληρωθεί με μια σειρά περαιτέρω επιλογών, όπως ο ηλεκτρικός έλεγχος σύνδεσης (ELC) και το κιβώτιο ταχυτήτων PowerShuttle και Speedshift.

Οι "Efficient" εκδόσεις περιλαμβάνουν υδραυλικό σύστημα τριπλής αντλίας 120 λίτρων/λεπτό, ηλεκτρικό έλεγχο σύνδεσης (ELC), PowerShuttle και κιβώτιο ταχυτήτων Speedshift, καθώς και χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών και τέσσερις ηλεκτροϋδραυλικές βαλβίδες.

Στις πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνονται φίλτρα καμπίνας Cat 4, έλεγχος με χειριστήριο για την αντιστάθμιση και την ισοστάθμιση του πίσω συνδέσμου, καθώς και πακέτο μπροστινού συνδέσμου και PTO και μπροστινού φορτωτή.

Καθαρή, οικονομική ισχύς

Οι τετρακύλινδροι κινητήρες 3,6 λίτρων τελευταίας γενιάς που έχουν τα εξειδικευμένα τρακτέρ MF 3 αποδίδουν ισχύ από 85hp έως 120hp στα μοντέλα με καμπίνα και έως 105hp στα μοντέλα χωρίς καμπίνα και AL.

 

Όλοι πληρούν τους αυστηρούς κανονισμούς του σταδίου V χρησιμοποιώντας μια καλά δοκιμασμένη, απλή, επιλεκτική καταλυτική αναγωγή (SCR) με καταλύτη οξείδωσης ντίζελ (DOC). Η συμπαγής εξάτμιση είναι τοποθετημένη κάτω από το καπό, διατηρώντας εξαιρετική ορατότητα και χώρο για μεσαία τοποθετημένα εργαλεία.

Η τυπική χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι τώρα 75 λίτρα, με μια μεγαλύτερη επιλογή 100 λίτρων για την παράταση του χρόνου εργασίας μεταξύ των ανεφοδιασμών.

 

Μεγαλύτερος χώρος και άνεση στην καμπίνα

Η άνεση στην καμπίνα βελτιώνεται σημαντικά, με περισσότερο χώρο για το κεφάλι και υψηλότερη θέση καθίσματος, χάρη σε μια χαμηλή σήραγγα ύψους 3 εκατοστών στο δάπεδο. Αυτό αυξάνει επίσης την ορατότητα χωρίς να επηρεάζει το συνολικό ύψος της καμπίνας.

Μπροστά από τον χειριστή βρίσκεται ένα νέο, σύγχρονο ταμπλό. Στη μέση, μεταξύ του αναλογικού επιλογέα στροφών στα αριστερά και των μετρητών καυσίμου και θερμοκρασίας στα δεξιά, βρίσκεται μια ευανάγνωστη οθόνη. Αυτή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών λειτουργίας, όπως η ταχύτητα του PTO, η κατανάλωση καυσίμου, οι θερμοκρασίες ψυκτικού υγρού και λαδιού, καθώς και οι μνήμες στροφών του κινητήρα. Μπορεί επίσης να δείχνει τη θέση του συνδέσμου, τις ρυθμίσεις των υδραυλικών βαλβίδων και την επιλογή Speedshift.

Μια νέα επιλογή φιλτραρίσματος καμπίνας Cat 4 αυξάνει την ασφάλεια των χειριστών. Ενεργοποιείται εύκολα με διακόπτη, το σύστημα πιέζει την καμπίνα - μετατρέποντάς την από Cat 2 σε Cat 4 για ασφαλέστερες εργασίες ψεκασμού.

Επεκτείνεται η επιλογή μετάδοσης

Για την περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας και των λειτουργικών επιδόσεων υπάρχει ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων 30F/15R 40km/hEco, το οποίο παρέχει πέντε ταχύτητες σε τρεις περιοχές. Η αλλαγή των ταχυτήτων γίνεται μέσω ενός εύκολα προσβάσιμου μοχλού, ο οποίος βρίσκεται στην κονσόλα στη δεξιά πλευρά.

Μια νέα επιλογή πέδησης προς ουδέτερη θέση ενεργοποιεί ταυτόχρονα τον συμπλέκτη μόλις πατηθεί το πεντάλ του φρένου. Ιδιαίτερα χρήσιμη για τις εργασίες φορτωτή, διευκολύνει τους χειριστές, ενώ αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ευκολία.

Η επιλογή του κιβωτίου ταχυτήτων ξεκινάει με μια απλή και εύχρηστη έκδοση 15F/15Rμε μηχανική ρεβέρσα. Η προσθήκη ενός μηχανικού διαχωριστή αυξάνει τις σχέσεις σε 30F/15R, παρέχοντας μια ευρύτερη επιλογή ταχυτήτων για να ταιριάζει με τις εργασίες και τις λειτουργίες.

Ο βέλτιστος έλεγχος και η άνεση εξασφαλίζονται με την προσθήκη του εύχρηστου, ηλεκτροϋδραυλικού χειριστηρίου Speedshift, του διαχωριστή ταχυτήτων και του PowerShuttle. Αυτό συνοδεύεται επίσης από το ComfortControl, το οποίο ρυθμίζει την ευαισθησία επιτρέποντας στους χειριστές να ρυθμίζουν πόσο γρήγορα ή αργά ανταποκρίνεται η ρεβέρσα.

 

Υψηλή υδραυλική απόδοση

Οι γεωργικοί ελκυστήρες της σειράς MF 3 είναι εξοπλισμένοι με υδραυλικό σύστημα διπλής ή τριπλής αντλίας, ανάλογα με τις προδιαγραφές. Και τα δύο παρέχουν άφθονη ροή και πίεση για την τροφοδοσία ενός ευρέος φάσματος σύγχρονου εξοπλισμού

 

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος σύνδεσης (ELC) είναι στάνταρ σε όλους τους ελκυστήρες προδιαγραφών Efficient και, ανταποκρινόμενος στη ζήτηση των πελατών, αποτελεί τώρα μια βολική επιλογή για τις εκδόσεις με καμπίνα Essential. Αυτό χρησιμοποιεί τα ίδια χειριστήρια και τις ίδιες ρυθμίσεις με το υπάρχον σύστημα, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν περιλαμβάνει τις ηλεκτροϋδραυλικές βαλβίδες εκκένωσης.

Υπάρχουν επίσης νέα υδραυλικά πακέτα και επιλογές που διατίθενται για τη σειρά MF 3, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής συστήματος διπλής ή τριπλής αντλίας, καθώς και του αριθμού των συνδέσμων που τοποθετούνται στη μέση.

Για τα μοντέλα Essential υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δύο ή τριών μηχανικών βαλβίδων εξωτερικών εργασιών, με δυνατότητα παροχής έως και πέντε βαλβίδων με δύο διακόπτες στους μοχλούς.

 

Οι "Efficient " εκδόσεις διαθέτουν τέσσερις ηλεκτροϋδραυλικές βαλβίδες. Μια προαιρετική βαλβίδα εκτροπής επιτρέπει τη χρήση έως και έξι βαλβίδων, οι οποίες επιλέγονται με διακόπτες στο χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών.

 

Οικονομικά μοντέλα 75hp

Τα τρακτέρ MF 3 Speciality 75 ίππων, τροφοδοτούνται από τον τελευταίο τετρακύλινδρο κινητήρα 3,4 λίτρων, StageV. Όπως και τα πιο ισχυρά μοντέλα, διατίθενται με την ίδια επιλογή πακέτων προδιαγραφών Essential ή Efficient.

 

Η MasseyFerguson έχει διατηρήσει τη χρήση δοκιμασμένων εξαρτημάτων, τα οποία παρέχουν αξιοπιστία και διατηρούν χαμηλά το κόστος σε αυτόν τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα. Οι χειριστές θα εκτιμήσουν το αναβαθμισμένο κάθισμα με αναστολή αέρα.

 

Όλα τα τρακτέρ MF 3 Speciality 75hp διατίθενται με μια επιλογή κιβωτίων ταχυτήτων που ταιριάζουν σε διαφορετικές εφαρμογές και επίπεδα επένδυσης. Αυτά κυμαίνονται από ένα πρακτικό πλήρως μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 12F/12R έως ένα 24F/24R με PowerShuttle και Speedshift.

 

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των υδραυλικών συστημάτων τριπλής αντλίας 120 λίτρων/λεπτό ή διπλής αντλίας 93 λίτρων/λεπτό. Υπάρχει και μεγάλη γκάμα βαλβίδων εξωτερικών εργασιώνκαθώς και βαλβίδες εξωτερικών εργασιών πλάγιας τοποθέτησης προαιρετικά.

 

Από κοινού με την υπόλοιπη σειρά, τα μοντέλα 75hp ακολουθούν το νέο οικογενειακό στυλ της MasseyFerguson, με την τελευταία μοντέρνα και έξυπνη σχεδίασηκαι την γκρι καμπίνα και οροφή.

 

Η AGCO είναι παγκόσμιος ηγέτης στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή γεωργικών μηχανημάτων και τεχνολογίας ακριβείας. Η AGCO προσφέρει αξία στους πελάτες της μέσω του διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου εμπορικών σημάτων της, συμπεριλαμβανομένων βασικών εμπορικών σημάτων, όπως Challenger®, Fendt®, GSI®, MasseyFerguson® και Valtra®. Με τη βοήθεια των έξυπνων γεωργικών λύσεων Fuse®, η πλήρης σειρά εξοπλισμού και υπηρεσιών της AGCO βοηθά τους αγρότες να θρέψουν βιώσιμα τον κόσμο μας. Η AGCO ιδρύθηκε το 1990 με έδρα το Duluth της Georgia των ΗΠΑ και το 2021 είχε καθαρές πωλήσεις 11,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.AGCOcorp.com. Για εταιρικά νέα, πληροφορίες και εκδηλώσεις, ακολουθήστε μας στο Twitter: @AGCOCorp. Για οικονομικά νέα στο Twitter και ακολουθήστε το hashtag #AGCOIR.

 

Αποκλειστικός Εισαγωγέας - Διανομέας της MasseyFerguson στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις