Το MF 5S.145 Dyna-6 κερδίζει το βραβείο Τρακτέρ της Ισπανίας 2022 στην κατηγορία 101-200hp
Το MF 5S.145 Dyna-6 κερδίζει το βραβείο Τρακτέρ της Ισπανίας 2022 στην κατηγορία 101-200hp

Η Massey Ferguson, παγκόσμια εμπορική επωνυμία της AGCO, ανακοινώνει με περηφάνεια ότι το εξαιρετικά ευέλικτο και βραβευμένο MF 5S.145 Dyna-6 έλαβε περαιτέρω αναγνώριση σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (ETSIAAB) του Universidad Politécnica της Μαδρίτης, όπου πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία Tractor of Spain 2022, στις 22 Απριλίου.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους εμπειρογνώμονες γεωργικών μηχανημάτων Enric ArmengolEsplugas, MiguelCervantesVillamuelas, Victor Sánchez-Girón, JuanJosé Ramírez Montoro και Heliodoro Catalán, σε συνδυασμό με την ψηφοφορία του κοινού, απένειμε στο MF 5S.145 Dyna-6 το βραβείο TractorofSpain 2022 στην κατηγορία 101-200hp.

 

Αυτό το βραβείο, μαζί με το βραβείο RedDotAwardγια τον καλύτερο Σχεδιασμό Προϊόντος 2022 - που έλαβε στα τέλη Μαρτίου - αναδεικνύει το απλό και αξιόπιστο MF 5S ως ένα εξαιρετικό τρακτέρ στην κατηγορία του. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει στενό καπό για εξαιρετική ορατότητα (μόλις 4 μέτρα μπροστά από το τρακτέρ), στενή ακτίνα στροφής 4 μέτρων για εξαιρετική ευελιξία, καθώς και απλή και αξιόπιστη λειτουργία για απαράμιλλη ευελιξία, καθιστώντας αυτό το Massey Ferguson τον καλύτερο συνδυασμό τρακτέρ-φορτωτή στην κατηγορία του σε αυτό το ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς.

 

“Όλοι στη Massey Ferguson είναι ενθουσιασμένοι που το MF 5S.145 Dyna-6 κέρδισε αυτό το υψηλού κύρους βραβείο, το οποίο αποδεικνύει ότι η MasseyFerguson θέτει τα πρότυπα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα της αγοράς”.

"Από την κυκλοφορία της, η σειρά MF 5S απέκτησε γρήγορα εξαιρετική φήμη. Συνδυάζει τις μικρές διαστάσεις που απαιτούν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες μεικτών καλλιεργειών με εξαιρετικές επιδόσεις, εργονομία και άνεση για τις αροτραίες εργασίες. Ένα πραγματικό πολυδύναμο εργαλείο, το MF 5S προσφέρει τη σωστή επιλογή ισχύος και προδιαγραφών για όλες τις εφαρμογές. Αυτοί οι σύγχρονοι γεωργικοί ελκυστήρες προσφέρουν επίσης απλή λειτουργία και βελτιωμένα χαρακτηριστικά με χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας", λέει ο JérômeAubrion, Διευθυντής MarketingMasseyFerguson, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

 

"Το MF 5S.145 Dyna-6 αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και οικονομικά όλες τις προκλήσεις και τις εργασίες στο αγρόκτημα και αποτελεί την ιδανική επιλογή για εργολάβους, γαλακτοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους, αγρότες και άλλους παραγωγούς", καταλήγει.

Υψηλές επιδόσεις στο δρόμο και το χωράφι

Η σειρά MF 5S περιλαμβάνει πέντε μοντέλα από 105hp έως 145hp. Όλα διατίθενται με επιλογή μεταξύ των προδιαγραφών Exclusive, Efficient, Panoramic ή Essential, οι οποίες προσφέρουν μια σειρά χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την απόδοση και ταιριάζουν σε όλους τους τύπους γεωργικών εκμεταλλεύσεων και εφαρμογών.

 

Δύναμη για όλους παρέχει ο τελευταίος τετρακύλινδρος κινητήρας AGCOPower 4,4 λίτρων, ο οποίος πληροί τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπών ρύπων StageV με τη μοναδική τεχνολογία SCR "AllinOne", σχεδιασμένη για όλη τη διάρκεια ζωής του τρακτέρ.

 

Επιλογή μετάδοσης

Οι γεωργικοί ελκυστήρες της σειράς MF 5S διατίθενται είτε με το κιβώτιο ταχυτήτων Dyna-4 είτε με το κιβώτιο ταχυτήτων Dyna-6, και τα δύο με αυτόματη λειτουργία. Μια χρήσιμη λειτουργία Brake-to-Neutral (πέδηση στην ουδέτερη θέση) αποσυνδέει την κίνηση όταν ενεργοποιούνται τα φρένα.

Ο απόλυτος ελκυστήρας με φορτωτή

ΗσειράMF 5Sείναιοιαπόλυτοιελκυστήρεςμεφορτωτή - προσφέροντας κορυφαία ευελιξία στον κλάδο, εξαιρετική ορατότητα, μόλις 4 μέτρα πάνω λεπτό, χαμηλό καπό, καθώς και αποδοτικό υδραυλικό σύστημα υψηλής ροής που αποδίδει έως και 110 λίτρα/λεπτό.

 

Οι εργασίες φόρτωσης γίνονται πολύ πιο εύκολες χάρη στο νέο χειριστήριο, τον εξαιρετικό έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς και το Brake-to-Neutral. Για να βελτιωθεί η ορατότητα και η ασφάλεια, η επιλογή VisioRoof παρέχει καθαρή θέα του φορτωτή σε όλο το εύρος ανύψωσης.

Οι καμπίνες όλων των μοντέλων της σειράς MF 5S είναι εξοπλισμένες με υψηλές προδιαγραφές, με τα μοντέλα Exclusive και Efficient να διαθέτουν νέο υποβραχιόνιο. Αυτό το νέο υποβραχιόνιο πρωτοεμφανίστηκε στη βραβευμένη σειρά MF 8S, φιλοξενεί ένα πολυλειτουργικό χειριστήριο που ελέγχει διάφορες λειτουργίες, όπως την κίνηση εμπρός/πίσω, τα υδραυλικά και τις Η/Υ βαλβίδες διπλής ενέργειας.

 

Κορυφαίες επιδόσεις στο χωράφι

Οι υψηλές επιδόσεις στο πεδίο εξασφαλίζονται χάρη στα στιβαρά πίσω υδραυλικά, τα οποία μπορούν να ανυψώσουν έως και 6.000 κιλά - 14% περισσότερα από τα προηγούμενα μοντέλα.

Υπάρχει επίσης η επιλογή μπροστινών υδραυλικών. Αναπτύχθηκαν για τοποθέτηση με το νέο μπροστινό αναρτώμενο άξονα και συμβάλλουν στη διατήρηση της κορυφαίας στον κλάδο ακτίνας στροφής 4 μέτρων. Με την αυξημένη χωρητικότητά τους από 2.500 κιλά σε 3.000 κιλά, τα μπροστινά υδραυλικά βοηθούν τους χειριστές να βελτιώσουν την αποδοτικότητα χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα και φαρδύτερα παρελκόμενα.

 

Χάρη στο εντυπωσιακό μικτό βάρος του οχήματος των 9.5t, το οποίο είναι κατά 12% υψηλότερο από το προηγούμενο, το MF 5S μπορεί επίσης να μεταφέρει και να χειριστεί με ασφάλεια μεγαλύτερα φορτία.

Πλήρης συνδεσιμότητα

Η σειρά MF 5S μπορεί να συνδεθεί πλήρως με την τηλεμετρία MFConnect, η οποία αποτελεί επιλογή για όλα τα μοντέλα. Μια νέα λειτουργία Geofencing βελτιώνει τη διαχείριση και την ασφάλεια στέλνοντας ειδοποιήσεις σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα και συσκευές εάν και όταν τα μηχανήματα βγαίνουν ή εισέρχονται σε προκαθορισμένες περιοχές.

Το τερματικό Datatronic 5 με οθόνη αφής της MasseyFerguson είναι στάνταρ στα μοντέλα Exclusive και προαιρετικό στα Efficient. Συμβατό με  θύρα ISOBUS, παρακολουθεί όλες τις λειτουργίες του ελκυστήρα και οποιοδήποτε παρελκόμενου συμβατού με ISOBUS.

 

Το Datatronic 5 μπορεί επίσης να εκτελέσει τις λειτουργίες για γεωργία ακριβείας MFTechnologies, όπως την αυτόματη καθοδήγηση MFGuide, καθώς και το MFSectionControl και το πιο πρόσφατο MFRateControl, το οποίο μπορεί πλέον να χειριστεί και να διαχειριστεί έως και 96 τμήματα, και πέντε παρελκόμενα.

 

Το προεγκατεστημένο λογισμικό MFTaskDoc χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αρχείων, όπως οι χάρτες, η καταγραφή της χρήσης καυσίμων, η σύνταξη αναφορών εργασίας καθώς και η ακριβής καταγραφή όλων των εισροών σε κάθε εκτάριο.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις