Bluewhite: Χρηματοδότηση 39 εκατ. δολαρίων για εξέλιξη των αυτόνομων τρακτέρ

Η Bluewhite, μια γεωργική εταιρεία ρομπότ με υπηρεσία (RaaS) που επιτρέπει την αυτόνομη γεωργία βάσει δεδομένων, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 39 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σειρά C.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω εξέλιξη των αυτόνομων γεωργικών λύσεων τρακτέρ και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και θα επεκταθεί σε νέες αγορές παγκοσμίως με βάση το επιτυχημένο ιστορικό της.

Το Bluewhite συνδυάζει υλικό και λογισμικό σε μια ενιαία λύση, επιτρέποντας την εντελώς απομακρυσμένη διαχείριση στόλου και δεδομένων. 

Το προϊόν Pathfinder της εταιρείας τοποθετείται εκ των υστέρων σε οποιοδήποτε τρακτέρ και αξιοποιεί την ενσωμάτωση της «όρασης» από υπολογιστή, της τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων συσκευών για την αυτόνομη πλοήγηση και εκτέλεση πολλαπλών εργασιών, από τη σπορά και τον ψεκασμό των καλλιεργειών μέχρι το κούρεμα και τη συγκομιδή. 

Επιλέον, το Compass, το στοιχείο λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS) της λύσης της Bluewhite, συλλέγει δεδομένα από το χωράφι, τα αναλύει χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και παρέχει πίνακες εργαλείων, αναφορές και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας τη μέγιστη αποτελεσματικότητα σε όλες τις λειτουργίες του αγροκτήματος σε οποιαδήποτε συσκευή.

Η αυτόνομη λύση της Bluewhite μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους μόνιμων καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένων των ξηρών καρπών, των μούρων, των μήλων, των σταφυλιών, του λυκίσκου, των πυρηνόκαρπων φρούτων και άλλων. 

Η λύση της εταιρείας έχει ήδη βοηθήσει στην εκτέλεση περισσότερων από 50.000 ωρών αυτόνομης γεωργικής δραστηριότητας σε 150.000 στρέμματα καλλιεργειών στην Καλιφόρνια και την Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.

Η χρηματοδότηση έγινε από την Insight Partners, με τη συμμετοχή νέων επενδυτών, μεταξύ άλλων, Alumni Ventures και LIP Ventures. Στο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν επίσης οι υφιστάμενοι επενδυτές Entrée Capital, Jesselson και Peregrine Ventures.

Η Bluewhite, πρώην Blue White Robotics, ιδρύθηκε το 2017 από τους Ben Alfi , Yair Shahar και Aviram Shmueli . Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Τελ Αβίβ με γραφεία στο Φρέσνο της Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις