Αντιμετώπιση της προσβολής από ακρίδες

Επειδή συνεχώς τα τελευταία χρόνια και κατά την περίοδο περίπου από Απρίλιο έως το τέλος Ιουνίου, εµφανίζονται πληθυσµοί ακρίδων σε διάφορες περιοχές του νησιού της Ρόδου, από τη ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας ∆ωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνονται τα εξής:

- Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προβεί στην προµήθεια του εγκεκριµένου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων εντοµοκτόνου και το διαθέτει στους υπεύθυνους των ∆ηµοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι και θα εκτελέσουν τους ψεκασµούς όπου έχει εντοπιστεί το πρόβληµα, αφού εξασφαλίσουν συνεργεία ψεκασµών µε τα µηχανήµατά τους.

- Οι αρµόδιοι Γεωπόνοι της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας ∆ωδεκανήσου σε συνεργασία µε τους Γεωπόνους του ∆ήµου θα συντονίζουν τους ψεκασµούς.

- Οι ∆ηµοτικές Κοινότητες επιβάλλεται να ενηµερώνουν τους κτηνοτρόφους και τους µελισσοκόµους ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τη βόσκηση εκεί που γίνεται ακριδοκτονία για 2 περίπου ηµέρες.

- Οι τοπικοί φορείς καλούνται να είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισµό των κηλίδων των ακρίδων και να βρίσκονται σε επικοινωνία µε την Υπηρεσία µας. Είµαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2241364926 (κος Ν. Ταταράκης, γεωπόνος Φυτοπροστασίας) και 2241364912.  

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις