Πέλλα: Αποζημίωση του συνόλου των πατατοπαραγωγών - Η δέσμευση Βορίδη
Πέλλα: Αποζημίωση του συνόλου των πατατοπαραγωγών - Το αίτημα Τζαμτζή και η δέσμευση Βορίδη

«Θα αποζημιωθεί το σύνολο των πατατοπαραγωγών της ΠΕ Πέλλας» διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Βορίδης τόνισε, ότι θα ενισχυθεί το σύνολο των πατατοπαραγωγών, κατανοώντας τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και απαντώντας θετικά στο αίτημα που υπέβαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.

Ο κ. Τζαμτζής ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα που αφορά πολλές δεκάδες πατατοπαραγωγών της Πέλλας.

Το αίτημα της ΠΕ Πέλλας ανέφερε:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Κατόπιν ελέγχου των στατιστικών στοιχείων που αφορούν τις ενιαίες αιτήσεις ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2020, διαπιστώνουμε ότι από λάθος των παραγωγών ή των αιτησιογράφων έχουν δηλωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας 69,59 εκτάρια φθινοπωρινής πατάτας, 244,55 εκτάρια ανοιξιάτικης πατάτας και 29 εκτάρια καλοκαιρινής πατάτας. Στην πραγματικότητα το σύνολο της καλλιέργειας αφορά σε ανοιξιάτικη πατάτα και για το λόγο αυτό ζητούμε την παρέμβαση σας, ώστε το σύνολο των στρεμμάτων της πατάτας που καλλιεργούνται στην ΠΕ Πέλλας, δηλαδή 343,14 εκτάρια να συμπεριληφθούν στο πακέτο στήριξης των παραγωγών οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις