Μέτρο 21:Τελικός Πίνακας Κατάταξης ανά Περιφέρεια -Έκτακτη στήριξη στους ελαιοπαραγωγούς
Μέτρο 21:Τελικός Πίνακας Κατάταξης ανά Περιφέρεια -Έκτακτη στήριξη στους ελαιοπαραγωγούς

Έκτακτη στήριξη στους ελαιοπαραγωγούς..
Μέτρο 21: «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Στην απόφαση 2850/2020 - ΦΕΚ 4701/Β/23-10-2020 καθορισμού του πλαισίου εφαρμογής του Μ21 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» ορίζεται ότι οι δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Η ιδιότητα αυτή αποδεικνύεται από την εγγραφή τους ως Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότες (ΚΚΕΑ) στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), όπως τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (οικονομικό έτος 2019) και να έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη έκταση.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης-πληρωμής όσο και κατά την καταβολή της ενίσχυσης.
Στόχος του Μέτρου είναι η διασφάλιση της συνέχισης της επιχειρηματικής δράσης των γεωργών του τομέα της ελαιοποιήσιμης ελιάς ή/και διπλής κατεύθυνσης, οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία COVID-19, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Το σύνολο της επιλέξιμης προσδιορισθείσας έκτασης των αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, που προκύπτει για το έτος χρήσης ΕΑΕ 2019 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020.

Η κατοχή της εκμετάλλευσης σύμφωνα με τα νόμιμα παραστατικά τεκμηρίωσης, που υποβλήθηκαν με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2019, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη σχετική εγκύκλιο υποβολής και είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή.

Υπενθυμίζεται ότι η ενίσχυση θα δοθεί με βάση τα στρέμματα που έχει κάθε δικαιούχος, θα ξεκινά δε από τα 300 και θα φθάνει έως τα 4.000 ευρώ.

Δείτε ολόκληρο το πλαίσιο

Υπουργική Απόφαση 2850/2020 - ΦΕΚ 4701/Β/23-10-2020

Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 21 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19».


Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις