«Ίδρυση μικρών τυροκομείων για κτηνοτρόφους»

Για την ίδρυση μικρών οικογενειακών τυροκομείων, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι κτηνοτρόφοι το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Δ.Α.Ο. & Κ. της Π.Ε. Δράμας στη Δράμα.
Η ημερίδα με θέμα: «Ίδρυση μικρών τυροκομείων για κτηνοτρόφους», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να ιδρύσουν μικρά οικογενειακά τυροκομεία, με σκοπό την παρασκευή τοπικών τυριών που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ντόπιων καταναλωτών, οι οποίοι αναζητούν αγνά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου τους. Η καθετοποίηση της παραγωγής μιας κτηνοτροφικής μονάδας, με την μεταποίηση του γάλακτος σε οικογενειακά τυροκομεία, προσδίδει υπεραξία στο παραγόμενο προϊόν και μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Στην ημερίδα θα γίνει αναφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται από την κείμενη νομοθεσία σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία των μικρών τυροκομείων.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης και παράλληλα ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δράμας, θα αναφερθεί στην χρηματοδότηση ενός τέτοιου εγχειρήματος από το πρόγραμμα LEADER.

Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο κτηνίατρος της Δ.Α.Ο. & Κ. της Π.Ε. Δράμας κ. Παπαδούδης Ανέστης.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο τηλέφωνο 25210-58175.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις