3η Γιορτή Μπανάνας Άρβης

Την 3η Γιορτή Μπανάνας Άρβης διοργανώνει από την ερχόμενη Παρασκευή έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρβης με την στήριξη του Συνεταιρισμού Μπανανοπαραγωγών Κρήτης. Με σκοπό την ανάδειξη της Αρβίτικης μπανάνας, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα προσφερθούν δωρεάν μπανάνες, κοκτέιλ και γλυκά φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού με βάση την μπανάνα. Η έναρξη της γιορτής θα γίνει στις 8 το βράδυ της Παρασκευής.

Η γιορτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους κατοίκους του χωριού που καλούν τον κόσμο να επισκεφθεί την Άρβη, να επισκεφθεί τις μπαναφυτείες και να γευτεί τις μικρές, αρωματικές και γευστικές μπανάνες της περιοχής. Το ξεχωριστό αυτό προϊόν, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, έφερε στην Άρβη το 1920 ο καλόγερος Λουκάς από τη Μονή Αγίου Αντωνίου, ο οποίος μετέφερε κρυμμένο στο σκούφο του ένα φυτό μπανάνας, επιστρέφοντας από τους Αγίους Τόπους.

H φετινή γιορτή χρηματοδοτείται από το Τ.Π. CLLD/LEADER Ν.Ηρακλείου. Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 9 Αυγούστου
18:30: Έναρξη της 3ης Γιορτής Μπανάνας Άρβης
Αγιασμός
Ομιλία από τον Αριστομένη Ι. Συγγελάκη, Διδάκτωρ Οδοντιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών.
21:00: Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Παντελή Κουκουλάκη

Σάββατο 10 Αυγούστου
Λαϊκή βραδιά

Κυριακή 11 Αυγούστου
20:30: Θεατρική παράσταση: «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες». Από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου σε σκηνοθεσία του Μάνου Μανιά.
22:00: Παραδοσιακή κρητική βραδιά από τους νέους και νέες του χωριού, με τη συνοδεία του Άρη Αστυρακάκη.
23:00: Λήξη της 3ης Γιορτής Μπανάνας Άρβης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις