Εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας στα Θερμοκήπια
Εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας στα Θερμοκήπια

Η πράσινη ενέργεια, οι νέες εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία, η καταπολέμηση της πανδημίας ,στο επίκεντρο του 18ου Διεθνούς Πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών 

Για 18η χρονιά η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε κέντρο παγκόσμιων επιστημονικών εξελίξεων, καθώς το Διεθνές Πολυσυνέδριο  Νανοτεχνολογίας , αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός του κλάδου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μεταξύ των παράλληλων επιστημονικών γεγονότων του φετινού Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας (www.nanotexnology) NANOTEXNOLOGY 2021,που γίνεται από τις 3-10 Ιουλίου virtual & live στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη και το στρογγυλό τραπέζι για τον Covid 19 , όπου θα παρουσιαστούν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την συμβολή της Νανοϊατρικής και της Νανοτεχνολογίας στη μάχη κατά του κορονοϊού. 

Στρογγυλό τραπέζι για τον κορονοϊό

Η πανδημία  έστρεψε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας στην καταπολέμησή της με νέες καινοτόμες εφαρμογές.

Μία από αυτές που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία BL Nanobiomed σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Real Nano , αφορά στην κατασκευή υψηλής ευαισθησίας rapid tests  , τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Συνέδριο, στη Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας - Νανοτεχνολογικών προϊόντων και εφαρμογών  EXPO21 η οποία πραγματοποιείται από τις 5-9 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace.

 

Νανοτεχνολογία ,βιομηχανία οργανικών ηλεκτρονικών και η εφαρμογή τους στην Γεωργία.  (9 Ιουλίου, ξενοδοχείο Porto Palace)

 

Δύο πολύ σημαντικά εργαστήρια (workshops) , «Πράσινη Ενέργεια- Έξυπνη Αποθήκευση και Υδρογόνο» και « Νανοτεχνολογία, Βιομηχανία Οργανικών Ηλεκτρονικών και εφαρμογές στον Αγροτικό Τομέα» , θα εστιάσουν στις καινοτόμες ιδέες της Νανοτεχνολογίας, των προηγμένων υλικών , των συσκευών, καθώς  λύσεις και εφαρμογές στην πράσινη Ενέργεια, την αποθήκευση και το Υδρογόνο, τις έξυπνες συσκευασίες , αλλά και τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές στον τομέα αυτόν. 

Την έναρξη του  Workshop για τις εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Γεωργία,  θα  κάνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος  Λιβανός.

https://www.nanotexnology.com/index.php/nn21-special-workshops

 

Εφαρμογές οργανικών ηλεκτρονικών στην αυτοκινητοβιομηχανία

Στη διάρκεια της EXPO 2021 που γίνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας, η Ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies(ΟΕΤ) θα παρουσιάσει έναν έξυπνο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων βασισμένο στα φωτοβολταικά 3ης γενιάς που παράγει η ΟΕΤ.

 Ο σταθμός  διαθέτει συστήματα ασφαλείας με κάμερες, και φωτισμό. Τα οργανικά φωτοβολταϊκά  παράγουν ενέργεια και από το διάχυτο φως, είναι κατασκευασμένα σε εύκαμπτα υποστρώματα, με προδιαγραφές σύγχρονου design, φιλικά στο περιβάλλον και από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Συνεργασία με την FIAT

Η OET (https://oe-technologies.com) είναι η μοναδική διεθνώς εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων οργανικών εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς (OPVs), σε συνεργασία με την FIAT,και στο πλαίσιο τωνευρωπαϊκώνπρογραμμάτων SmartLine καιCORNET(https://www.cornet-project.eu/), δημιούργησαν και εγκατέστησαν OPV Panels, ηλιακούς ανιχνευτές (solardetectors)και θερμοστοιχεία για ηλιακές οροφές αυτοκινήτων και OLEDs για σήμανση και φωτισμό στα αυτοκίνητα.

 

 

HOPE-A ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Εταιρείες που κατασκευάζουν εύκαμπτες ή έξυπνες  συσκευασίες  (smartpackaging) , καινοτόμα συστήματα φωτισμού , νέας γενιάς φωτοβολταϊκά και κυκλώματα ενέργειας, βιοαισθητήρες, και  εργαλεία νανοϊατρικής, συστήματα εκτυπώσεων, υφάσματα με ενσωματωμένους αισθητήρες, εύκαμπτες οθόνες , είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα των καινοτόμων εταιρειών- μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A) που συμμετέχει και φέτος στο Διεθνές Πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY 2021.

Μέλη του Συνδέσμου είναι 40 ελληνικές δυναμικές επιχειρήσεις , ενώ ο HOPE-A έχει συνάψει σύμφωνα συνεργασίας με τους μεγαλύτερους φορείς του κλάδου σε ολόκληρο τον κόσμο στη Γαλλία (Afelim), τη Γερμανία (Copt.nrw, Oes), την Ιαπωνία (IAPEC), την Κορέα (Korea) και την Κίνα (IAPE)

Κύριοι στόχοι του Συνδέσμου HOPE-A είναι η δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των καινοτόμων εταιρειών τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, η ανάπτυξη νέων «οδικών χαρτών» καινοτομίας και συνεργασίας στον κλάδο των οργανικών ηλεκτρονικών , η υποστήριξη εταιρειών στην αναζήτηση νέων αγορών στο εξωτερικών , αλλά και στη συμμετοχή τους σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις για την ανάπτυξη νέων αγορών, στη δημιουργία συνεργατικών δικτύων και στη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και στη διοργάνωση εκθέσεων , ημερίδων και σεμιναρίων .

Ο HOPE-A (http://www.hope-a.com/)  έχει οικοδομήσει ένα δημιουργικό περιβάλλον προώθησης των μελών της και των προϊόντων τους, το οποίο συνεχώς εξελίσσεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό

Παράλληλα ο HOPE-A συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός ανοιχτού οικοσυστήματος καινοτομίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στον τομέα της ψηφιακής βιομηχανίας,  και της μοντελοποίησης, φέρνοντας τα αποτελέσματα και προϊόντα της έρευνας και καινοτομίας στην παραγωγή, και την κοινωνία.

 

To NANOTEXNOLOGY2021 περιλαμβάνει ακόμη τα εξής σημαντικά επιστημονικά γεγονότα:

 
-18oΔιεθνέςΣυνέδριοστιςΝανοεπιστήμεςκαιταΝανοϋλικά6-9Ιουλίου

Το Διεθνές Συνέδριο NN είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα στον κόσμο, στον τομέα των Νανοεπιστημών και των Νανοτεχνολογιών, το οποίο εστιάζει στις Νανοεπιστήμες και τις Νανοτεχνολογίες και προωθεί διεπιστημονικές συζητήσεις μεταξύ ερευνητών και εκπροσώπων ακαδημαϊκών, ερευνητικών, βιομηχανικών, εμπορικώνφορέων, αλλά και εκπροσώπων διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. 

Στη διάρκεια των εργασιών του πολυσυνεδρίου παρουσιάζονται νέα προϊόντα και τεχνολογίες, ενώ δίνεται η μοναδική δυνατότητα σύναψης συνεργασιών και συμφωνιών μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας και του κόσμου της παγκόσμιας αγοράς.     


 

-Το14οΔιεθνέςΣυμπόσιοΟργανικώνΗλεκτρονικώνISFOE 5-8 Ιουλίου, είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό γεγονός στον τομέα των Εύκαμπτων  Οργανικών Ηλεκτρονικών (OEs) , που προωθεί την Έρευνα , την Τεχνολογία και την Καινοτομία στα OE, και τη Βιομηχανία του κλάδου , την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη βελτιστοποίηση πρακτικών και προτύπων στη διαδικασία της βιομηχανικής παραγωγής.

-7-8 July 2021 4ο Διεθνές Συνέδριο για την τρισδιάστατη εκτύπωση την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ψηφιακή Βιομηχανία.

Το Συνέδριο I3D εστιάζει τις εξελίξεις στα αναδυόμενα πεδία των τρισδιάστατων εκτυπώσεων με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, της τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης, της Ψηφιακής και Ρομποτικής Νανο-βιομηχανίας, στα εύκαμπτα οργανικά και εκτυπωμένα ηλεκτρονικών, στον τομέα της φροντίδας υγείας, στις εφαρμογές της Νανοϊατρικής όπως για παράδειγμα  τους βιοαισθητήρες κ.ά 

-15ο Θερινό Σχολείο στις Νανοεπιστήμες, τις Νανοτεχνολογίες, τη Νανοϊατρική, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, 3-10 Ιουλίου

Το Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών που διεξάγεται παράλληλα με το Διεθνές Πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών , αποτελεί το σημαντικότερο και μοναδικό στο είδος του πρόγραμμα εκπαίδευσης , το οποίο συγκεντρώνει συμμετοχές νέων ερευνητών και επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο.

-11ηΈκθεσηEXPONANOTEXNOLOGY, 5-9 Ιουλίου

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός για την Νανοτεχνολογία, τα Νανοϋλικά, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις και την Νανοϊατρική, καθώς παρουσιάζει νέες εφαρμογές και προϊόντα 60 και πλέον εταιρειών και  ερευνητικών οργανισμών του κλάδου. 

-BusinessForum, 6-8 Ιουλίου

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του NANOTEXNOLOGY 2021,είναι το BusinessForum. Οι επισκέπτες και συμμετέχοντες στην EXPO 2021 έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη δράση του συγκεκριμένου forum να συνάψουν συμφωνίες και συνεργασίεςκαθώς και να πραγματοποιήσουν B2Sσυναντήσεις με ενδιαφερόμενους στον τομέα των Οργανικών Ηλεκτρονικών μέσα από το MatchmakingEvent. Το BusinessForum, σε συνεργασία με το «NewBusinessDevelopment&Commercialization» Workshop που διεξάγεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου , δημιουργεί νέους ορίζοντες επαφών και συνεργασιών στον τομέα των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων και εφαρμογών.

Στη διάρκεια του πολυσυνεδρίου θα πραγματοποιηθούν πέντε workshopsμε θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα Νανοϊατρικής,  Βιοαισθητήρων και των εφαρμογών τους, Γραφένιου και άλλων υλικών , ενώ θα πραγματοποιηθεί και ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα τον Covid 19 και τη συμβολή της Νανοϊατρικής στην αντιμετώπισή του Κορονοϊού.

 

Στο NANOTEXNOLOGY 2021 θα ανακοινωθούν οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις και τα δεδομένα από τον χώρο των Νανοεπιστημών, των Προηγμένων Υλικών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και Φωτονικής, και της Νανοιατρικής.

Οι βασικοί ομιλητές της κεντρικής εκδήλωσης του NANOTEXNOLOGY2021 είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών στην FIAT&Chrysler, Dr NelloLiPira (Ιταλία), θα αναφερθεί στην «Επανάσταση των νέων υλικών στην αυτοκινητοβιομηχανία του μέλλοντος», η καθηγήτρια Eugena Kumacheva από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδάς) θα μιλήσει για «τα Νανοκολλοειδή και τα Σούπερνανοκολλοειδή συστήματα σωματιδίων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νέων υλικών»,  ενώ ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cambridge(Μεγάλη Βρετανία)Γιώργος Μαλλιαράς,θα αναφερθεί σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους Ηλεκτρονικούς Βιοαισθητήρες και την δράση τους στις Νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Στη διάρκεια της NANO-EXPO που πραγματοποιείται μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Porto Palace παρουσιάζονται για πρώτη φορά ο ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κατασκεύασε η ελληνική εταιρεία OET Organic Electronic Technologies, (www.oe-technologies.com)

καθώς και το υψηλής ευαισθησίας rapid test που προσδιορίζει το ποσό του ιικού φορτίου στον οργανισμό. Η κατασκευή του από την ελληνική εταιρεία BL Nanobiomed (www.bl-nanobiomed.com) ανοίγει το δρόμο για την ανίχνευση κι άλλων ασθενειών.

 

Δείτε το πρόγραμμα

https://www.nanotexnology.com/images/stories/food/NN21_PRELIMINARY_PROGRAM.pdf

https://www.nanotexnology.com/index.php/nn20-workshops

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις