Δράση στήριξης της αγροδιατροφικής εξωστρέφειας επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης
Δράση στήριξης της αγροδιατροφικής εξωστρέφειας επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει την τελευταία και 5η στάση των Export Support Working Groups, μια δράση του έργου “Go International” με ακρώνυμο GoInt, η οποία διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών προϊόντων.

 

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στον τομέα των διεθνών εξαγωγών.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σύνολο των δράσεων του έργου, ενώ experts, που έχουν προσκαλέσει τα δύο διμερή Επιμελητήρια, θα παρουσιάσουν θέματα-κλειδιά για επιτυχημένες εξαγωγές, προωθώντας έναν άμεσο διάλογο με τους συμμετέχοντες μέσα από πρακτικά παραδείγματα αλλά και με βάση τα πραγματικά εργασιακά δεδομένα των συμμετεχόντων.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τo GoInt Project και την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στο ακόλουθο Link: https://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis/plirofories-ekdilosis/export-support-working-groups-4.

 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ η δήλωση συμμετοχής διατίθεται από την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι το συνολικό σχέδιο δράσεων του GoInt περιλαμβάνει επίσης σειρά σεμιναρίων- εργαστήρια υποστήριξης των εξαγωγών για τις επιχειρήσεις, κατασκευή ενός ηλεκτρονικού εργαλείου, που θα υποστηρίξει το σύνολο των δράσεων, επιχειρηματικές αποστολές επιχειρήσεων στο Βιετνάμ και το Ισραήλ καθώς και τη διοργάνωση ενός Περιπτέρου με εκθέτες από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία σε έκθεση τροφίμων στο Βιετνάμ.

Όλες οι παραπάνω δράσεις καλύπτονται από την επιδότηση του έργου GoInt και του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020», στοχεύοντας στη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας και προσφέρουν στις ελληνικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης για την ενίσχυση των εξαγωγών στην ευρύτερη περιοχή αλλά και εκτός Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις