Με προϊόντα της καρποφόρας ηπειρώτικης γης θα πλημμυρίσει από αύριο το Ζάππειο

Με προϊόντα της καρποφόρας ηπειρώτικης γης θα πλημυρίσει το Ζάππειο Μέγαρο το τριήμερο της 30ης Σεπτεμβρίου, 1ης και 2ας Οκτωβρίου 2022 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ε.Ο.&Κ.) με την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Χρ. Βαγενά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης. Τη γιορτή θα πλαισιώσει η γνωστή ερμηνεύτρια Ηρώ Σαΐα με εξαμελή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο θεσμό των «Ολυμπίων 2022» που οραματίστηκε ο εθνικός ευεργέτης Ευαγγέλης Ζάππας, έχοντας ως στόχο την πολιτιστική και οικονομική άνθιση του τόπου μέσα από σημαντικές διοργανώσεις κύρους και ακτινοβολίας. Εξαρχής τα «Ολύμπια», που επαναλαμβάνονται κάθε τέσσερα χρόνια όπως επιτάσσει η διαθήκη του δωρητή που συντάχθηκε το 1860, στόχευαν στην εξέλιξη, τη διεύρυνση και την ανάπτυξη τόσο της αγροτικής όσο και της εμποροβιομηχανικής δραστηριότητας των Ελλήνων.  

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις