Σε 18 αγροδιατροφικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό συμμετέχει το 2023 η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε δεκαοχτώ εμπορικές εκθέσεις του αγροδιατροφικού τομέα, που διοργανώνονται στην Ελλάδα και στο  εξωτερικό συμμετέχει το 2023 η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, με στόχο  για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών ποιοτικών θεσσαλικών προϊόντων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.  Το εκθεσιακό πρόγραμμα του 2023 που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας περιλαμβάνει τις εξής διοργανώσεις:

Συμμετοχή σε Εκθέσεις στην Ελλάδα

-ΕΞΠΟΤΡΟΦ Αθήνα MEC Παιανίας 4-6 Φεβρουαρίου 2023: Αποτελεί την πρώτη F2B Food to Business έκθεση που στοχεύει σε επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και καναλιών διανομής.

-DETROP Θεσσαλονίκη 18-20 Φεβρουαρίου 2023: Η «Detrop Boutique» στοχεύει να προσφέρει στους επισκέπτες της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μια αποκλειστική ξενάγηση στα μοναδικά ελληνικά, μεσογειακά, πιστοποιημένα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., Ε.Π.Ι.Π. καθώς και σε επιλεγμένες ετικέτες.

-FOODEXPO Αθήνα Metropolitan-Expo 18-20 Μαρτίου 2023: Αποτελεί το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ν.Α. Ευρώπη, που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου. Το 2022 συμμετείχαν 1.020 Έλληνες και 280 ξένοι εκθέτες, με 32.000 Έλληνες επισκέπτες και 3.400 διεθνείς αγοραστές, από συγκεκριμένες αγορές στόχους.

-ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ Αθήνα 7-9 Απριλίου 2023: Είναι η μεγάλη γιορτή του κυνηγιού, της κυνοφιλίας και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο.

-FRESKON Θεσσαλονίκη HELEXPO 23-25 Απριλίου 2023: Η FRESKON αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών που διεξάγεται στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΣΕΦ, Δεκέμβριος 2023:Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου στην Ελλάδα.

Συμμετοχή σε Εκθέσεις στο εξωτερικό

-FRUIT LOGISTICA BERLIN 8-10 Φεβρουαρίου 2023: H μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης και μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην παγκόσμια αγορά φρούτων και λαχανικών

-WINEPARIS&VINEXPOPARIS 13-15 Φεβρουαρίου 2023: Αποτελεί το πρώτο σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια βιομηχανία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών το 2023.

-GULFOODDUBAI 20-24 Φεβρουαρίου 2023: Η ετήσια διεθνής έκθεση για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών Gulfood θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό και  Εκθεσιακό Κέντρο του Ντουμπάι. Συμμετέχουν περισσότερες από 4000 εταιρείες από περισσότερες από 120 χώρες, μια σειρά από ηγέτες της βιομηχανίας και οι μεγαλύτεροι σεφ του κόσμου

-FHA-Food & Beverage Σιγκαπούρη 25-28 Μαρτίου 2023: Η Διεθνής Έκθεση «FOOD & HOTEL ASIA» οργανώνεται από το 1978 και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στον Εκθεσιακό χώρο Singapore Expo. Πρόκειται για μια σημαντική εμπορική έκθεση, συνώνυμη με τη βιομηχανία τροφίμων και φιλοξενίας στην Ασία.

-PROWEIN DUSSERDORF 19-21 Μαρτίου 2023: Η μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο.

-OLIOCAPITALETRIESTE, Μάρτιος 2023: Η έκθεση προωθεί το παρθένο ελαιολάδου και αποτελεί πλέον θεσμό για τον κλάδο, καθώς «μετρά» ήδη πάνω 10 χρόνια παρουσίας. Την επισκέπτονται περισσότερα από 10.000 άτομα από όλο τον κόσμο, ενώ συμμετέχουν περίπου 300 εκθέτες

 -LONDON WINE FAIR 15-17 Μαΐου 2023: H μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Olympia στο Λονδίνο.

-SIALCHINA Σαγκάη 18-20Μαΐου 2023: Αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση για την καινοτομία των τροφίμων που πραγματοποιείται στην Σαγκάη, μία πύλη στην Ασία και ένα παγκόσμιο κέντρο οικονομίας και καινοτομίας. Αποτελεί το σημείο εκκίνησης για εταιρείες τροφίμων και ποτών που επιθυμούν να επεκταθούν στην Ασία και στο εξωτερικό.

-SUMMER FANCY FOOD SHOW Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 25 - 27Ιουνίου 2023: Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός της βιομηχανίας εξειδικευμένων τροφίμων της Βόρειας Αμερικής.

-ANUGA 7-11 Οκτωβρίου 2023: είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο και αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

-EcoLiving Scandinavia & Nordic Organic FoodFair, Νοέμβριος2023: είναι η μοναδική και αποκλειστική B2B έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων για τις χώρες τις Σκανδιναβίας  και αποτελεί τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο για να γνωρίσει μια επιχείρηση αγοραστές, χονδρεμπόρους, διανομείς και αντιπροσώπους από Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και Ισλανδία. Η έκθεση είναι διπλή και διεξάγεται στον ίδιο χώρο, αλλά σε ξεχωριστά τμήματα: Eco Life Scandinavia: αφορά τα συμβατικά - φυσικά προϊόντα και Nordic Organic Food Fair: αφορά τα βιολογικά προϊόντα.

-FEEL-TASTE-LIVE GREECE, AMSTERDAM, 2023: H Ελληνο-Ολλανδική Έκθεση και Φεστιβάλ «Feel, Taste, Live Greece» αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνοολλανδικό γεγονός του 2023.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις