«Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων».
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη θετικών παραδειγμάτων επιχειρήσεων της αγρο-διατροφής από όλη την Ελλάδα, που παράγουν συσκευασμένα και τυποποιημένα προϊόντα.
Οι τεχνολόγοι τροφίμων μπορούν να συμβάλουν δημιουργικά στην Ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων και στην τουριστική βιομηχανία και ξεκινούν μια τέτοια πρωτοβουλία .
Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται παρουσίαση του Διευθυντή της ΚΕΟΣΟΕ Παρασκευά Κορδοπάτη για την αναγκαιότητα του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ελληνικής αμπελουργίας.
Το 2ο συνέδριο ποιότητας ελαιoλάδου στόχο έχει να συμβάλλει με τα πορίσματά του στην ανάπτυξη και στην αναγνώριση της ποιότητας του ελαιoλάδου και ιδιαίτερα του ελληνικού.
Ορισμένα από αυτά σχετίζονται με τη διαχείριση ελαιώνα για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον περιορισμό των επιπτώσεων της, τη διαχείριση υγρών αποβλήτων από την επεξεργασία βρώσιμων ελιών,.
Η γιορτή διοργανώνεται για το «μαρτιάτικο», hygrophorus marzuolus, ένα εξαιρετικής γαστρονομικής αξίας μανιτάρι, που καρποφορεί από τον Μάρτιο ως τον Μάιο.