Αποκάλυψη της νέας Bentley Continental GT

Αποδίδοντας 782 PS και 1.000 Nm ροπής, σε συνδυασμό με 80 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και εκπομπές CO2 κάτω από 50 g/km (WLTP), η νέα ContinentalGT σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Bentley. Δεν θα είναι μόνο το ισχυρότερο και πιο δυναμικό αυτοκίνητο δρόμου της Bentley στην 105χρονη ιστορία της εταιρείας, αλλά θα είναι και το πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Παράλληλα διατηρεί αναλλοίωτη τη χειροποίητη πολυτέλεια και τα εξαιρετικά υλικά στοιχεία που είναι συνώνυμα όλων των μοντέλων της μάρκας.

 

Η τελευταία γενιά της τεχνολογίας πλαισίου, περιλαμβάνει ενεργή τετρακίνηση με torquevectoring, τετραδιεύθυνση, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ηλεκτρονικά ελεγχόμενες ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους 48V και νέα προηγμένα αμορτισέρ διπλής βαλβίδας. Επιπλέον, η νέα σχεδίαση και ο νέος  τεχνολογικός εξοπλισμός ολοκληρώνουν την τελευταία γενιά του αυτοκινήτου που έρχεται να καθορίσει τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής της Bentley.

 

Η ContinentalGT, που παρουσιάστηκε αρχικά το 2002, ξεκίνησε την αναγέννηση της Bentley. Το αυτοκίνητο αυτό έμελλε να μεταμορφώσει την εταιρεία, προκαλώντας καταλυτική αύξηση των πωλήσεων κατά δέκα φορές και επαναπροσδιορίζοντας την θέση της Bentley στην σύγχρονη εποχή. Τόσο η σχεδιαστική έμπνευση, όσο και οι αναφορές σχετικά με τις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα της ContinentalGT, προήλθαν από την RTypeContinental του 1952, το ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο στον κόσμο εκείνη την εποχή, το οποίο ουσιαστικά καθόρισε την έννοια του πολυτελούς GrandTourer. Ήταν ένα πληθωρικό σεντάν μεγάλων αποστάσεων για να διασχίζει την ευρωπαϊκή ήπειρο, εξ ου και το όνομά του. Η ContinentalGT υιοθέτησε τις ίδιες τρεις βασικές σχεδιαστικές αρχές: το δυναμικό προφίλ, το τονισμένο πίσω μέρος και την κεκλιμένη γραμμή της οροφής.

 

Ο αντίκτυπος της πρώτης γενιάς της ContinentalGT ήταν πολύ μεγάλος. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, οι ετήσιες πωλήσεις της Bentley ανέβηκαν από περίπου 1.000 αυτοκίνητα σε περισσότερα από 10.000. Μια δεύτερη γενιά ContinentalGT παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 2010, με τις παραγγελίες να λαμβάνονται από τον Οκτώβριο και τις παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2011. Η δεύτερη γενιά ξεκίνησε με τον W12 κινητήρα, την οποία ακολούθησε μια νέα επιλογή με τον V8 των 4,0 λίτρων που παρουσιάστηκε το 2012. Το 2018 ακολούθησε η τρίτη γενιά, βασισμένη σε μια νέα και ειδικά κατασκευασμένη πλατφόρμα και με καινούργιο κινητήρα, νέα ανάρτηση, καινούργια ηλεκτρική αρχιτεκτονική, νέα τεχνολογία και νέα αισθητική στο αμάξωμα και το σαλόνι. Η γενιά αυτή έγινε από την πρώτη στιγμή το νέο σημείο αναφοράς για τον άκρως ανταγωνιστικό τομέα των πολυτελών GT.

 

Τα τελευταία 20 χρόνια, διάφορες εκδόσεις της ContinentalGT έχουν σπάσει ρεκόρ ταχύτητας και έχουν κερδίσει πρωταθλήματα και αγώνες αντοχής σε όλο τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ContinentalGT είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της Bentley (μετά την Bentayga), καθώς μία στις τρεις Bentley που πωλούνται είναι ContinentalGT. Στις αρχές του επόμενου έτους, το 100.000ό αυτοκίνητο του πλέον εμβληματικού GrandTourer θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο DreamFactory της Bentley στο Crewe της Αγγλίας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις