Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης για το βαμβάκι

Άρθρο 1
Η υπ’ αριθμ. 1178/27361/10-03-2015 απόφαση του Αν. Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει τροποποιείται ως εξής:

1. Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 3 προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής:
«Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η παραδοθείσα από τον παραγωγό ποσότητα έχει ποσοστό ξένων υλών μεγαλύτερο του 10%, η εν λόγω ποσότητα δεν θα προσμετράται για τον υπολογισμό της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης του παραγωγού.»

2. Στο άρθρο 7 πραγματοποιούνται τροποποιήσεις και συμπληρώσεις ως εξής:
Α) Στο τέλος της παραγράφου 1 προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής:

«Αρμόδιος φορέας για την ανάλυση της περιεκτικότητας σε ξένες ύλες των ποσοτήτων βάμβακος που παραδίδονται στα εκκοκκιστήρια, ορίζεται το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος (Ε.Κ.Π.Ε.Τ.Τ.Β.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα διαβιβάζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ το αργότερο έως 15 Φεβρουαρίου τουέτους που έπεται του έτους καλλιέργειας.»

Β) Η παράγραφος 2β αντικαθίσταται ως εξής:
«β. Στις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις και αφορούν διοικητικούς ελέγχους οι οποίοι διεξάγονται στο 10% των εκκοκκιστικών επιχειρήσεων στο τέλος της εκκοκκιστικής περιόδου για την εξακρίβωση και επαλήθευση των στοιχείων παραδόσεων σε  ποσοστό τουλάχιστον 1% επί του συνόλου των παραγωγών που παρέδωσαν σύσπορο βαμβάκι ανά εκκοκκιστική επιχείρηση. Κατά τη διεξαγωγή των εν λόγω ελέγχων γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος τήρησης των προδιαγραφών σήμανσης - ταυτότητας δεμάτων εκκοκκισμένου βάμβακος του άρθρου 6 παρ. 7 της παρούσας απόφασης. Καθ όλη τη διάρκεια της εκκοκκιστικής περιόδου γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος,σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Π.Ε.Τ.Τ.Β, σε ποσοστό τουλάχιστον 0,5% των παραδιδόμενων, στα εκκοκκιστήρια,παρτίδων συσπόρου βάμβακος ώστε να διαπιστωθεί η περιεκτικότητα τους σε ξένες ύλες σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 2 της παρούσας απόφασης.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις