Τα προγράμματα που αναμένονται

Τέλος υποβολών για τα Σχέδια Βελτίωσης,και ακολουθούν και άλλα προγράμματα. Το προσεχές διάστημα αναμένονται να τρέξουν  τα παρακάτω προγράμματα:

Μέτρο 6.3 Επιδότηση μικροκαλλιεργητών

Μέχρι τέλος της χρονιάς αναμένεται η προκήρυξη που επιδοτεί με 14.000€ μικροκαλλιεργητές.

Το πρόγραμμα αυτό θα αφορά μικροκαλλιεργητές έως 54 χρονών με μόνιμη κατοικία σε περιοχές κάτω των 5000 κατοίκων και με τυπική απόδοση από 5.000-7.999€ (π.χ. Οπωροφόρα παραγωγικά δέντρα λιγότερα  από 12 στρ.) με αναφορά το ΟΣΔΕ 2018 όπως δημοσιεύσαμε σε παλαιότερο άρθρο για να δώσουν προσοχή στο ΟΣΔΕ οι εν δυνάμει δικαιούχοι.http://www.agrocapital.gr/Category/Chrisima/Article/28671/epidotisi-gia-mikrokalliergites--me-epidotisi--14000--chil-eyrw 

Ένα άλλο Πρόγραμμα επίσης αναμένεται με τη νέα χρονιά αφού δεν ενσωματώθηκε με τα σχέδια Βελτίωσης αφορά τα αρδευτικά όπου θα επιδοτούνται με 300€/στρ. ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα άνω της 10ετίας αγροτεμάχια με σκοπό την αντικατάσταση αρδευτικών συστημάτων που θα πετυχαίνουν την εξοικονόμηση νερού.

Τέλος αναμένεται και το πρόγραμμα της Δάσωσης όπου δόθηκε από το ΥΠΑΑΤ στην Δασικές Υπηρεσίες και αφορά εκτάσεις προς δάσωση με επιδότηση εγκατάστασης έως 9000€ και ετήσια αποζημίωσε μειωμένου εισοδήματος.Όπως αναφέρθηκε σε παλαιότερο άρθρο http://www.agrocapital.gr/Category/News/Article/28464/perimenontas-tin-daswsi-gaiwn-poy-epidotei-tin-egkatastasi-newn-fyteysewn 

 

Για τη νέα χρονιά μετατίθεται το πρόγραμμα των Γεωργικών Συμβούλων και το μέτρο 3.1 επιδότηση για πιστοποίηση συστημάτων ποιότητας.

Τα τεχνικά Δελτία των εν λόγω προγραμμάτων  εγκρίθηκαν το 2015 από την ΕΕ και αναμένονται οι ΥΑ και οι προκηρύξεις για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις