Πρόσκληση δράσης 10.1.02 "Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας"

Ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους γεωργούς, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης με ελαιοτεμάχια στις περιοχές παρέμβασης , να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο της δράσης 10.1.02 «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας» του Mέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

1.1 Προκηρυσσόμενη Δράση

Δράση 10.1.02 «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας» του Mέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

1.2 Στόχοι της δράσης

Στόχος της δράσης είναι η προστασία της παραδοσιακής μορφής του ελαιώνα Άμφισσας, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του δελφικού τοπίου, με τη διατήρηση της μορφής των δένδρων που συνθέτουν τον ελαιώνα (κορμός, κώμη) και την ορθολογική διαχείριση των αναχωμάτων (τραφιών) που βρίσκονται εντός του ελαιώνα.Η δράση συνεισφέρει στην προτεραιότητα 4 «Αποκατάσταση, διατήρηση και ενίσχυση των οικοσυστημάτων που συνδέονται με τη γεωργία και τη δασοπονία» και ειδικότερα στην Περιοχή Εστίασης: 4α) «Αποκατάσταση, διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας,συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Natura 2000, και εντός των περιοχών που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα, της γεωργίας Υψηλής Φυσικής Αξίας (HNV) και της κατάστασης των ευρωπαϊκών τοπίων».

1.3 Πεδίο και γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής

1.3.1 Γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής–Περιοχές παρέμβασης

Η δράση θα εφαρμοστεί στα ελαιοτεμάχια του ελαιώνα της Άμφισσας. Συγκεκριμένα:Στο Δήμο Δελφών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας: Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας και Τοπικές Κοινότητες Αγ. Γεωργίου, Αγ. Κωνσταντίνου, Δροσοχωρίου, Ελαιώνος, Σερνικακίου και Προσηλίου της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας, Δημοτική Κοινότητα Ιτέας και Τοπική Κοινότητα Κίρρας της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, ΑΔΑ:5Δημοτική Κοινότητα Δελφών και Τοπική Κοινότητα Χρισσού της Δημοτικής Ενότητας Δελφών και στο Δήμο Διστόμου –Αράχοβας–Αντίκυρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας: Δημοτική Ενότητα Αράχοβα

Δείτε εδώ την πρόσκληση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις