Εφαρμογή Μέτρου Πρώιμης Συγκομιδής για την περίοδο 2020-2021
Εφαρμογή Μέτρου Πρώιμης Συγκομιδής για την περίοδο 2020-2021

Από τη Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι όσοι αμπελοκαλλιεργητές ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο μέτρο πρώιμης συγκομιδής (άρθρ.47 του Καν.(ΕΕ)αριθμ.1308/2013),θα πρέπει να προσέλθουν στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Π.Ε. και να υποβάλλουν αίτηση από 22-04-2021 έως 29-4-2021.

Πρώιμη συγκομιδή είναι η χειρωνακτική ή η μηχανική απομάκρυνση των σταφυλιών που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει, στο σύνολο της εκμετάλλευσης ή σε τμήμα αυτής σε ολόκληρα όμως αμπελοτεμάχια, ώστε η παραγωγή του εν λόγω αμπελοτεμαχίου να είναι μηδενική.

Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο αμπελουργικού μητρώου (εκδίδεται από την υπηρεσία μας).

2. Αντίγραφο Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2020, στην οποία είναι καταγεγραμμένα τα εν δυνάμει επιλέξιμα αμπελοτεμάχια προς οικονομική στήριξη.

3. Φωτοτυπία 2 όψεων αστυνομικής ταυτότητας.

4. Αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας ή φορολογικής δήλωσης ή άλλου φορολογικού εγγράφου.

5. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

6. Δηλώσεις συγκομιδής ή και δηλώσεις παραγωγής, τουλάχιστον των 2 προηγούμενων χρόνων της υποβολής της αίτησης (εκδίδεται από την υπηρεσία μας).

Η ελάχιστη έκταση του αμπελοτεμαχίου να είναι 1 στρέμμα, ο παραγωγός να μην έχει παράνομες εκτάσεις και το αμπελοτεμάχιο να έχει φυτευθεί πριν από το έτος 2018.

 

Ο Μέσος Όρος Παραγωγής σύμφωνα με τις δηλώσεις συγκομιδής των δύο (2) τελευταίων ετών θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος ή ίσος των 200 κιλών ανά στρέμμα.

Η διενέργεια της πρώιμης συγκομιδής δύναται να πραγματοποιηθεί από την Έκδοση Αποφάσεων Ένταξης στο Πρόγραμμα Πρώιμης Συγκομιδής μέχρι τις 05-7-2021.

Υποχρεώσεις των δικαιούχων:

-να μην προβούν σε μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος

-να μη συγκομίσουν σταφυλική παραγωγή από τα εγκεκριμένα αμπελοτεμάχια και να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής με μηδενική παραγωγή και αιτιολογία Πρώιμος Τρύγος.

Η κατανομή των κονδυλίων γίνεται με βάση την κατάταξη των εγκεκριμένων αιτήσεων κατά φθίνουσα σειρά βάση βαθμολογίας και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις