Οι μαθητές ζωγραφίζουν για το περιβάλλον στο Φεστιβάλ «ΓεωΣυναντήσεις»

Tο Φεστιβάλ «ΓεωΣυναντήσεις» («Les Rencontres de la Terre») αποτελεί τη βάση για μία ετήσια συνάντηση όπου συζητούνται οι σχέσεις του Ανθρώπου και του Πλανήτη μας. Ο στόχος του προγράμματος του 2012 είναι να αφυπνίσει, να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο τους ενήλικες αλλά κυρίως τους νέους και ιδιαίτερα τα παιδιά, σε θέματα περιβαλλοντικής αναβάθμισης τόσο της πόλης στην οποία ζουν, όσο και του χώρου του σχολείου τους, όπου περνούν μεγάλο μέρος της καθημερινής τους ζωής καθιστώντας τους υπεύθυνους πολίτες του Αύριο.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνεται Διαγωνισμός ζωγραφικής, φωτογραφίας και κολλάζ με θέμα «Η πόλη μας,... αύριο, Η πόλη που θα ήθελα να ΖΩ» προσκαλώντας τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων να λάβουν μέρος. Οι μαθητές, μέσα από την Τέχνη, θα παρουσιάσουν την «πράσινη πόλη» καθώς και το «πράσινο σχολείο» στο οποίο θα ήθελαν να ζουν. Προεπιλεγμένα ομαδικά έργα απ' όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων που λαμβάνουν μέρος στο Διαγωνισμό, θα εκτεθούν στο ευρύ κοινό, από τις 20 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο).

Τα προεπιλεγμένα έργα θα αξιολογήσει 10μελής Επιτροπή, της οποίας τα μέλη προέρχονται από το Υπουργείο Παιδείας, φορείς της εκπαίδευσης, της τέχνης και της επιστήμης.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και η εικαστική απόδοση του οραματισμού τους σχετικά με την πόλη της Αθήνας και τα βασικά περιβαλλοντικά της ζητήματα: ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορρύπανση, ενεργειακή σπατάλη, κυκλοφοριακό, διαχείριση απορριμμάτων, έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, πυκνή και άναρχη δόμηση, όψεις κτιρίων και άλλα θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής.

Εκτός από έργα ζωγραφικής οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν στη διοργάνωση υποβάλλοντας και φωτογραφικά έργα, κολάζ φωτογραφίας ή αφίσες με γραπτά μηνύματα

Η βράβευση των έργων των μαθητών θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη τελετή στις 5 Ιουνίου 2012 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος),στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων. Θα απονεμηθούν στα σχολεία τέσσερα (4) χρηματικά βραβεία, τρία (3)βραβεία για το καλύτερο ομαδικό έργο μαθητών και ένα (1) βραβείο για μαθητές που φοιτούν σε ειδικό σχολείο. Θα απονεμηθούν επίσης δύο (2) βραβεία σε είδος: φυτά για τη δημιουργία ενός μικρού κήπου για τη βοτανική εκπαίδευση των μαθητών και βιβλία για τη δημιουργία μιας οικολογικής βιβλιοθήκης.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνεται από το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α' Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών και τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α (Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις