Ξεκίνησε ο καθαρισμός του άλσους της Γαρίτσας

Ξεκίνησε η διαδικασία αποψίλωσης των κατασκευών που είχαν κάνει τα εστιατόρια στο Άλσος της Γαρίτσας. Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει από τα παραπήγματα που άφησε ένα εστιατόριο το οποίο έχει κλείσει και θα συνεχίσουν και στα υπόλοιπα που είναι ανοιχτά. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Καλούδη, αύριο το μεσημέρι έχει ραντεβού με τους επιχειρηματίες προκειμένου να συνεννοηθούν για το χρόνο και τον τρόπο της κατεδάφισης χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις επιχειρήσεις τους.

Στη συνέχεια όπως δήλωσε ο κος Καλούδης θα τοποθετηθούν ξύλινες πέργολες σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εγκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, οι κατασκευές στο άλσος της Γαρίτσας, παρότι έχουν γίνει από τα ίδια τα εστιατόρια, καταγράφονται ως ιδιοκτησία του Δήμου, ο οποίος εκλήθη από την πολεοδομία να πληρώσει πρόστιμο αυθαιρέτου και μάλιστα τσουχτερό. Ο Δήμος έχει ορίσει ένα ποσοστό κάλυψης του άλσους με τραπεζοκαθίσματα προκειμένου να μην μεταβληθεί σε μια απέραντη ταβέρνα αλλά να έχει και κάποια κίνηση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις