Το 2017 θα ξεκινήσει η μείωση της πλαστικής σακκούλας

Μέσα στο 2017 θα ξεκινήσει η μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας και θα προωθηθεί η χρήση τσάντας πολλαπλών χρήσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση οι καταναλωτές που δεν θα συμμορφώνονται με αυτή την κοινοτική οδηγία, στο πλαίσιο μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας, θα καλούνται να πληρώνουν το αντίτιμο της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Δημήτρης Πολιτόπουλος, στο πλαίσιο της ημερίδας προς τους Αυτοδιοικητικούς της Ροδόπης, για την Ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία.
 

«Η κυκλική οικονομία δηλαδή η επανάχρηση των απορριμμάτων, είναι η νέα καλύτερη λύση για την διαχείριση τους. Εμείς ως οργανισμός θα είμαστε κοντά στους δήμους και κοντά σε όσους πολίτες αναπτύσσουν πρωτοβουλίες με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις –ΚΟΙΝΣΕΠ- σε σχέση με το αντικείμενο αυτό», σημείωσε ο κ. Πολιτόπουλος.
Επιπλέον πρόσθεσε πως για την σωστή ανακύκλωση επισήμανε πως θα πρέπει να γίνεται Διαλογή στην πηγή, τα υλικά προς ανακύκλωση να μην μπαίνουν σε πλαστικές σακούλες και κυρίως έλεγχο του Δήμου από τους πολίτες.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις