Προσβολή εντόμων στο δάσος του Κάστρου Σερβίων

Υλοτόμηση και απομάκρυνση των προσβεβλημένων δέντρων, είναι η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει σε δένδρα του δάσους στο Κάστρο Σερβίων.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο νέος δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, ο οποίος επισημαίνει ότι σε επίσκεψη που έκανε την περασμένη Παρασκευή 2 Αυγούστου με ειδικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δρ. Αβτζή Δημήτριο, Εντεταλμένο Ερευνητή στο αντικείμενο της Δασικής Εντομολογίας στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών (ΕΛΓΟ Δήμητρα), διαπιστώθηκε η «ύπαρξη φλοιοφάγων εντόμων, τα οποία έχουν καταλάβει περίπου το 10% των δέντρων της περιοχής».

Και προσθέτει: «Ένα από τα θετικά στοιχεία για την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η σχετικά μεγάλη απόσταση των δέντρων μεταξύ τους», τονίζοντας ότι «η αδράνεια και αγνόηση του φαινομένου οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση για την αντιμετώπιση της οποίας χρειάζεται η άμεση ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Δήμος, Δασαρχείο, Αρχαιολογία) προς αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του προβλήματος».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις